Vandaag een prachtig stuk gevaren van Montardit naar Gerri de la Sal. Zowel qua wild water als natuur was dit voluit genieten.

Bekijk ook de film.

Na een rustige start (meer dan een uur wachten op het water bij de instap) heerlijk al spelend naar beneden gedobberd richting de schaar en de barometer. Leuke vervalletjes met mooie keerwaters en leuke golfjes om in te spelen.

ww noguera pallaresa 20220726 2

 

ww noguera pallaresa 20220726 3

Longboater Leon

ww noguera pallaresa 20220726 11

Rob

 

ww noguera pallaresa 20220726 12

Lucas

 

ww noguera pallaresa 20220726 13

Bram van G. in een spectaculaire surf

 

Via de daarop volgende bouldergarden naar het grootste verval van de dag, "de Pastis", gevaren.

Heel leuk om bij dit verval de verschillende lijnen van de alle vaarders te zien, de ene iets succesvoller dan de ander.

ww noguera pallaresa 20220726 21

Elke met een succesvolle run

 

ww noguera pallaresa 20220726 5

Marije iets minder succesvol

 

Na de verschillende lijnen te hebben gezien en bewonderd, besloot ik dat het in Sort met achter in de 30 graden een beetje te warm was voor mij en ben lekker gaan zwemmen.

ww noguera pallaresa 20220726 22

Bas in zijn succesvolle eerste helft...

Geen zorgen, ik heb betaald met een boot biertje op de camping hoor! Al met al echt een heerlijke dag en ontzettend van genoten. Aanrader voor iedereen om te varen.

Bas

 

ww noguera pallaresa 20220726 14

Saskia

 

ww noguera pallaresa 20220726 15

Abel

 

Na gisteren 3 maal gezwommen te hebben stapte ik vandaag al met lichte zenuwen naar de waterkant. In tegenstelling tot gisteren waren we vandaag ruim op tijd bij het water, wachtende tot het water kwam.

Toen het water daar was begonnen we snel met het aantrekken van alle spullen. Echter tot mijn verschrikking was mijn helm niet bij mijn kajakspullen te vinden. Lichte paniek. Als een kip zonder kop aan het rondlopen zonder resultaat. Zwaar teleurgesteld heb ik tegen de groep toegegeven dat ik mijn helm ben vergeten en niet mee kan varen.

Een lichte grinnik verschijnt op het gezicht van Bram G. Uiteraard hadden hij en Daan op de camping al gezien dat ik mijn helm de struiken in had laten rollen, en hebben deze verstopt in de kajak.

Hierop lekker gevaren, mooi uitzicht. Mijn grote voorbeeld Bas gevolgd en ook gaan zwemmen.

Femke

 

Vandaag mocht ik eindelijk een keer met Bram V in een groepje! Brineke united!

Maarja, die Pastis, die lijkt het niet toe te staan dat we hem beiden zonder zwemmen passeren. Na even gekeken te hebben ben ik er klaar voor, links beginnen, doorsteken naar rechts langs die grote steen. Goed doorpeddelen en dan aan de rechterkant rustig het laatste stuk afvaren, beetje op blijven letten en dan ben je er door.


Voor mij gaat Bram, van boven zie ik hem niet het hele stuk, maar zijn peddel blijft mooi rondjes draaien. Vlot komt er een signaal dat de volgende kan. Dus, Bram is er netjes vanaf gegaan deze keer!

Even later mag ik. Het begin gaat top ik voel in control, lekker dat eerste verval af en ik kom netjes rechts uit.

ww noguera pallaresa 20220726 20

Even lachen naar Sanne’s camera en dan lekker door. 


Maar daar denkt de Pastis anders over. Met een duwtje van het water ga ik uit evenwicht. Ik probeer te rollen maar over een steen heen is dat toch moeilijk. De volgende rol is meer ademhappen dan rollen, mn hoofd komt boven, maar mn heupen doen niet mee. 
Poging drie dan? Een steentje onderwater maakt een eind aan mn geduld. Een snelle halve poging nog en dan trek ik toch maar aan mn spatzeil.. Jammer.. 


De rest van het traject is heerlijk. Goed gezelschap en leuke passages. Halverwege de dag stoffen we Mirko’s roestige rol even af. En dat blijkt even later niet voor niks! Met een mooie rol voorkomt hij daarmee een zwempartijtje! 
Voor zover dat na een zwempartijtje kan, ben ik tevreden.

Ineke

 

Gisteren van het baantje tot Baro lekker zen in mn Zen de schaar en de barometer gevaren op n supermooie lijn. Dus vol vertrouwen vandaag ingestapt, weliswaar met een knoop in mn maag vanwege de Pastis.. Daar had ik immers nog een appeltje mee te schillen…

ww noguera pallaresa 20220726 7

 Saskia op de Barometer

 

ww noguera pallaresa 20220726 8

Abel op de Barometer

 

Schaar en barometer gingen gewoon goed. Laatstgenoemde had niet de mooie lijn van gisteren, maar toch goed gevaren. Dat gaf moed voor de volgende passage… de pastis…

ww noguera pallaresa 20220726 4

Peter in één van zijn 3 succesvolle runs

 

ww noguera pallaresa 20220726 23

Sanne in control, zelfs een klein glimlachje, als je goed kijkt

 

Hier aangekomen hebben we eerst gescout en had ik vrij snel door wat ik wilde doen. Eerst nog even gekeken hoe anderen ‘m voeren, en mijn vertrouwen groeide… tot het moment dat ik instapte. Het borrelde weer tussen mn oren...

Mijn aanvaart was best ok, maar mijn slagen waren niet stevig genoeg bleek achteraf. Teveel aan de kant van de steen, gewoon weggezet en op mn dak gewieberd. Nondejuu, weer niet. Gelukkig geen vervelende zwempartij, maar wel weer gezwommen! Hozen en weer instappen, even wachten tot iedereen beneden was en weer verder. Nog een paar leuke dingetjes onderweg, klotsbakkies, golventreintjes, etc. Het was een mooie dag.

Patrick

ww noguera pallaresa 20220726 9

Longboater Leon bedwingt de Barometer

Traject: Montardit tot Gerri de la Sal

Water:  Dat kwam voor dit traject pas rond half 3 'smiddags. Uiteindelijk bleek er op peilschaal Collegats 19.4 kuub te staan. Een record voor deze week. Op Escalo stond slechts 12.4 kuub, dat zou dus betekenen dat er in Llavorsi iets meer dan 6 kuub extra wordt toegevoegd.

De peilschalen Escalo en Collegats vind je in de River App (https://www.riverapp.net/en) welke absoluut de moeite waard is voor je Apple/Android telefoon. 

De bron gegevens voor peilschaal Escalo vind je terug op de hydrografische website van Spanje: http://www.saihebro.com/saihebro/index.php?url=/datos/ficha/estacion:A252&tipoestacion=A.

De bron gegevens van peilschaal Collegats vind je terug op de hydrografische webstie van Spanje: http://www.saihebro.com/saihebro/index.php?url=/datos/ficha/estacion:A102

 

ww noguera pallaresa 20220726 16

 Daan airborn, maar wel succesvol beneden

 

ww noguera pallaresa 20220726 19

Bram worstelt met de steen maar overwint

 

ww noguera pallaresa 20220726 17

Laura passert de Pastis steen eenvoudig

 

ww noguera pallaresa 20220726 18

 Cees idem dito succesvol. Maar........

 

ww noguera pallaresa 20220726 6

 Toch is er nog iets gebeurt waar we Cees graag over willen spreken....

Waar blijft het verslag Cees? Met een schoentje valt dat niet af te kopen!

 

ww noguera pallaresa 20220726 10