Instap: camping in Sort

Uitstap: Baro

Peilschaal: 13 m3

 ww basf2019 dag2 12

Op de tweede dag van de BASF in Sort begonnen we met varen vanaf de camping. We begonnen allemaal te varen, met een peddel. In de ochtend stond het water nog niet 'aan', wat ideaal was voor de beginners onder ons. Vele dingen zijn deze ochtend aan bod gekomen, waaronder een dropje en een paar zwempartijen. Aan het begin van de tocht hadden we dus niet zo veel water, maar genoeg om het een beetje spannend te maken. Op een gegeven moment kwam er een keerwater. In dat keerwater was er ook een steen. Bij het invaren in het keerwater kwam ik, Tijmen, tegen de steen aan en bij deze actie liet ik de peddel los. Ook al was er niet veel water, dit water was genoeg om de peddel mee te nemen. Gelukkig was er ook Stephan, die snel genoeg was om de peddel te redden. 

 ww basf2019 dag2 12

ww basf2019 dag2 12

Na een tijdje kwamen we bij de slalombaan aan. We waren met een vrij grote groep, maar werden strak in het gareel gehouden door Patrick, die ons vakkundig van keerwater naar keerwater stuurde - en oh wee als je al doorvoer voor het "OK" of "kom maar" signaal! Die hadden we nota bene 's ochtends nog eens doorgenomen voordat we instapten.

Na wat leuke vervalletjes en een dropje kwamen we bij het einde van de baan. Marije liet ons daar nog oefenen met het varen van een S-je: met de stroming mee naar rechts, dan naar links, om vervolgens langs een grote steen te manoeuvreren. Drie maal is scheepsrecht zeggen ze, maar bij mij (Marlou) ging ging het twee keer goed en de derde keer... zwemmen! Maar dat is geen straf als het 35 graden is.

ww basf2019 dag2 12

Later hebben we nog geoefend om met die steen te "knuffelen"; en dat lukte zelfs met 7 batavieren naast elkaar!

ww basf2019 dag2 12

Het volgende punt op het programma: Veiligheidstraining. Patrick legde ons uit hoe we moesten zwemmen (op de rug, kont omhoog, op het juist moment een hap lucht) en weer aan de kant moesten komen. Ook hebben we wat geoefend met het werpen van reddingslijnen, maar daarover meer later deze week!

ww basf2019 dag2 12

Marlou

 

Zondag hoefde ik niet te schrijven, maandag wel, maar dat had ik nog niet gedaan, daarom is het nu eigenlijk al dinsdag, maar gaat dit nog over maandag.

Ik ging namelijk om bij het 'dropje' aan het begin van de slalombaan. Het water was nog laag en ik ging er precies op het verkeerde punt overheen waardoor er aan de ene kant meer steen tegen m'n boot kwam dan de andere kant, ik ging scheef en om.

Daarna wel nog lekker geoefend op de rest van de baan. Ook nog weer terug gelopen met een klein groepje om revanche te nemen op het dropje, dit keer ging het wel goed.

Na het stenen knuffelen en lunchen werdt het water hoger. Toen hebben we geoefend om al zwemmend in een keerwater terecht te komen, dat viel nog wel tegen als je midden in de stroming zit. Ook het gooien van een werplijn heeft nog wel wat oefening nodig. 

Laura

 

Na de veiligheidstraining op de slalombaan zouden we met het groepje wat meer gevorderden verder de Pallaresa afvaren.

ww basf2019 dag2 12

Na het slalombaantje kon je via een korte ondiepe passage met veel keien en witschuimend water op het freestyle stukje komen, bestaande uit een grote surfgolf, een dikke wals waar ook de wereldkampioenschappen op gehouden werden en wat kleinere speel dingetjes.

ww basf2019 dag2 12

Eigenlijk  ging het op de korte passage al fout.

ww basf2019 dag2 12

 

ww basf2019 dag2 12

 

ww basf2019 dag2 12

Wessel

ww basf2019 dag2 12