Instap: onder de slalombaan

Uitstap: Ribera de Montardit

Peilschaal: 13m3

 

We zijn weer in Sort! Hoe ging dat eigenlijk? Al direct na de BASF van 2018 is 'besloten' dat we ook in 2019 naar Sort zouden gaan. Het beviel namelijk zeer goed. 's Ochtends beginners met wat begeleiding vanaf de camping naar de slalombaan, 's middags de wat meer gevorderden een mooi traject in de buurt. Zeker water, want 's aan het eind van de ochtend wordt voor de raft-bedrijven het stuwmeer opengezet. Nergens haast, heerlijk weer, zwembad voor de kleintjes. Het is wel ff een stukje rijden, maar dat ben je de dag erna weer vergeten.

 

We zitten weer met een enorme groep. We hebben er wat 'nieuw' tuig bij. Marius, Paul waren ooit lid bij kanovereniging Viking in Venlo, oude bekenden van Patrick en hebben zich daarna bij de polo-groep in Nijmegen gevoegd. Met lichte druk (:P) hebben we ze overtuigd dat de BASF ook een mooi feestje is. Onderweg zijn nog Roy (Viking, die schijnbaar in de kano geboren is) en Roos die een fiets (?) mee heeft. 

Ook is Marlou voor het eerst mee, zij is vorig jaar gaan kanoën en heeft al wat ervaring opgedaan op de Erft en Hohenlimburg. Als laatste is Sigi voor het eerst mee op de BASF, en heeft behalve polo-ervaring ook een klein beetje wildwater gezien.

 

Wat valt op:

- zwarte zaterdag is niet voor niks zwarte zaterdag

- het weer!

- Marius staat nu achter de pannen

- Hester, Marcel en de kids hebben een mini-raft mee, supergaaf!

ww basf2019 dag1 5

ww basf2019 dag1 5

- een bonenmachine ipv filterkoffie

- 2 koelkasten, een gas-BBQ (!), tafels voor onder de gasstellen. Het is allemaal even wennen.

- Cees is er wel bij, maar in het gips :(

- Marjolein en Hein zijn nu nog onderweg, maar Lein is ook kapot!

- onderweg was er PANIEK want al bij de club kwam ik erachter dat er bij mijn eeh huurboot geen spatzeil bijgeleverd was. Verder was ik m'n helm vergeten uit de auto te pakken, die daarna werd omgereden. Om het feestje compleet te maken (heej, ik moest toch al schrijven) heb ik bij wat geinen bij de uitstap nog even m'n werplijn geworpen. In z'n geheel.

Ok, mooi. Het is allemaal begonnen! Oh ja, we zijn ook nog gaan varen. Eeh, daarover mogen Lucas en Rien schrijven!

Bram

 

Sort,

 ww basf2019 dag1 5

Behalve het genieten van de heerlijke spaanse zon en natuurlijk de sfeer van de camping zijn we ook nog een stukje gaan varen. Omdat op de slalombaan een wedstrijd gaande was zijn we achter de slalombaan ingestapt.  De waterlossing stond prima en even was wel, oja, druk. Natuurlijk heb ik gezwommen, anders stond dit verslag hier niet. Niets bijzonders, nonchalance en hoppa om. Het hoofd te snel boven en niet in de gaten wat er fout gaat, dus zwemmen.

Op de camping terug, nog vroeg in de avond, natte zooi uithangen, chillen,  bier, worst enz. Iedereen doet zijn ding. Naarmate de avond naderd loopt het centrale kamp steeds voller. 

Weer allemaal in de kring genieten van heerlijk pasta gerecht. Nu in de kring mis ik het kampvuur een beetje ik zie weinig, maar heb ook teveel licht voor mij. Volgens mij missen we een lampje.

De sfeer in de kring kan ik niet omschrijven, die moet je beleven en aangezien ik met dit apparaat op schoot hier niet aan kan deelnemen ga ik dit ook niet proberen en gewoon een biertje drinken.

Rien.

 

Na een jaar wachten was het weer tijd om in de auto te stappen voor de BASF ik had er weer heel veel zin in en als je dan de hele zaterdag zo ongeveer in de file gestaan te hebben kwamen we ‘s avonds toch aan op de camping.

Op de camping wordt ‘s avonds het vaarplan besproken en dan nog een nachtje wachten totdat we dan eindelijk weer het water op kunnen. De volgende ochtend worden de spullen gepakt en rijden we naar het startpunt ik dacht al mijn spullen uit de auto te hebben gehaald maar wat bleek mijn helm was meegelift naar het eindpunt gelukkig kwam de helm ook weer mee terug dus probleem opgelost. Dit is dus ook de reden tot schrijven.

ww basf2019 dag1 5

Voor de rest was het een heerlijk stuk om weer het bootgevoel te krijgen. Ik miste een paar keer een keerwater waardoor ik niet goed kon uitvaren maar voor de rest ging het wel goed. Het was een mooi stuk voor mij met wat golven-terreintjes en wat plekken om van alles weer te oefenen of te herhalen. En natuurlijk een van de belangrijkste dingen het plezier op het water maar daar heeft Bram meer over te vertellen. Al met al een geslaagde eerste vaardag.

‘S avonds heeft Marius weer een heerlijke maaltijd op tafel weten te krijgen. Morgen weer een nieuwe vaardag waar ik weer goed getraind van zal worden op de slalombaan en één ding weet ik zeker morgen vergeet ik mijn helm niet.

 ww basf2019 dag1 5

Lucas