Verslag ochtend: Slalombaan Sort & veiligheidsoefeningen

Traject: camping t/m Slalombaan Sort

Vaarders: Marcel, Stephan, Laura, Bram, Ineke, John, Marije

Aanvullend veiligheidsoefening: Cees, Jeroen, Eva, Patrick, Lucas

Vandaag zijn we weer gestart met een instructie voor de beginners van de groep.

Ochtendgroepochtendgroep

Ochtendgroep foto2

ochtendgroep foto2

Daarna (na het goede suggestie van Cees) hebben we ‘geprobeerd’ zwemmers te redden met behulp van een werplijn.

Helaas hebben de gooi-kwaliteiten nog wat verbetering nodig, want de lijnen kwamen vaker niet in de buurt van het slachtoffer dan wel. Morgen een vervolg....

Drenkeling

'Drenkeling'

Drenkeling

Lijnen werpen

Verslag middag: Boven Noguera Pallaresa

Instap-punt: 3 km onder Escaló (brug naar Estaron). Volgens Eva kan een brug hoger ook nog prima, maar na 3 bruggen bekijken vonden we deze gewoon goed.

Uitstap-punt: camping Llavorsi

Vaarders:

Groep 1: Hein, Marjolein, Sanne, Annelie, Marcel, Eva en Elke

Groep 2: Bram, Ineke, Marije, Cees, Rien, Stephan, Patrick, Jacques

Vandaag was een mooie gelegenheid voor de meer ervaren vaarders om reddingsoefeningen te doen. Vanmorgen hadden we op de slalombaan bij Sort al wat werplijnen gegooid (met wisselend succes), maar nu was het tijd voor het echte werk. In groep 1 was Marjolein de aangewezen visser, maar omdat het traject voornamelijk wildwater 1+ was, met een aantal mooie passages ww2/2+, had de rivier op driekwart van het traject nog geen zwemmers geëist.

Marjolein

Marjolein (zeggu zu)

Daar moesten we dus wat aan doen. Als eerste besloot Elke dat het tijd was voor wat afkoeling en na een seintje van Hein was daar de eerste zwemmer. Marjolein redde Elke, Hein hielp met de boot. Vervolgens was Hein spontaan zijn peddel kwijt. Hij lag zelf nog veilig in het keerwater, maar de peddel maakte een zwemtocht in de hoofdstroom. Paniek! Ook deze had Lein snel aan de kant. Maar we waren het keerwater nog niet uit, of daar dreef Sanne spontaan naast haar boot. Lein, immer alert, had haar snel aan de kant, maar de boot ging nog een vervalletje af. Nadat ook die vakkundig gevist was, werd hij door Hein weer terug naar Sanne gedragen (die na de Vierdaagse nog niet zo soepel liep).

Marjolein

Marjolein als visser

 

Verder is er onderweg nog lekker gespeeld, door Elke geoefend met voorvaren, door Annelie met relaxed voller volume varen.

Sanne & Elke

Marjolein

Middag groep 1

Groepje 2 had er ook een mooi feestje van gemaakt. Wij hadden 1 beginner (Ineke) voorzien met 7 goedbedoelende rondvarende tipgevers. Hier geen zwemmers, Ineke heeft natuurlijk met zoveel tips geen zwempartij nodig. Vanuit een keerwater een sterk stromende hoofdstroom invaren leverde af en toe grote ogen op (altijd weer die keerwaterlijn), maar verder alleen maar blije gezichten. Mooi stukje varen met goed doorstromend water en af en toe lekkere golventreinen.

Bram