Het is ondertussen een traditie geworden om van de deelnemers iets te schrijven. Het mag dan gaan over het varen, zinnige en onzinnige dingen, dingen die zijn gebeurd, dingen die zijn opgevallen en meer van dat soort ongein.

Sanne

Onderstaande heeft een kanoslalom training gekost maar wij denken zeker geslaagd te zijn in onze missie.

Annelie, Sanne, Patrick, Stephan & Marije (in wisselende samenstelling)

 

Hein

“Vakantieganger”

Sanne

Na een half jaar vakantie zat Hein vooral in de relaxed-modus. Symptomen: nog net het ontbijt halen, als voorvaarder gaan zwemmen en de visser hierin meenemen, boot kwijtraken in de kloof, maar zeker ook een goed humeur. Maar met een beginner in de buurt altijd een goede coach.

 

Marjolein

“Mede-vakantieganger”

 Sanne

Vertoont duidelijk minder symptomen dan Hein, bijtijds aan het ontbijt verschijnen was alleen elke dag een uitdaging. Pechvogel van de week: door haar rug gegaan en diezelfde nacht slecht slapen omdat haar luchtbed lek was gegaan. Maar altijd goed gemutst en een goede tapas voorproever. Blijft angstvallig alles van de geit ontwijken.

 

Hester

“Happy proud mamma”

Sanne

Zat sinds lange tijd weer twee weken lekker in haar boot en was erg blij met haar nieuwe roze speelbootje. Vaak als trotse moeder op de slalombaan te vinden met zowel zoon- alsook dochterlief. Zeker als shuttlebunny niet te beroerd om even mee om te rijden.

 

Marcel

“Campingbaas-knuffelaar”

Sanne

Door Marcel zijn dagelijkse knuffel aan de campingbaas hadden we een ruime toplocatie op de camping, een gratis reusachtige koel-vries combinatie, en daardoor konden we de raft krijgen als superdeal. Toen de campingbaas door kreeg dat Marcel eerder wegging, was dit het excuus om alle dames van het kamp te gaan knuffelen, waarvoor dank Marcel. Volgende keer verplicht blijven tot het einde.

 

Nora

“Prinses van de camping”

Sanne

Deze jonge meid kan als geen ander delegeren, op het raft bleek dit eens te meer. Maar ook een kok in spé, die elke avond drukker was met het helpen van de koks dan dat de koks dit zelf waren. En het gehakt-trucje is een blijver binnen de Batavieren.
Heeft daarnaast ook supergoed gevaren, voer bijna dagelijks de slalombaan van Sort.

 

Pepijn

“Kamp-jongste en knuffelaar”

Sanne

Zou hij dat knuffelen van zijn vader hebben geleerd?? Erg blij met alle oppas en speelmaatjes op de camping. Heeft geprobeerd Ineke te stelen, maar belandde toch elke nacht in zijn eigen tent. Top vaarder in spé, die op 3-jarig leeftijd al de slalombaan heeft gevaren en de kloof heeft geraft.

 

Bram

“50-tinten rood wildwatervaarder”

Sanne

Heeft de dag voor de BASF goed ingeslagen bij Bloem, iets met 50 tinten rood. Ziet er ondertussen uit als een echte wildwater vader, en controleert tegenwoordig zelfs zijn hoosdopje. Classificieert zich hierdoor toch echt als wildwatervaarder die tussendoor kanopolo speelt. Als “digitale” penningmeester aangewezen, houdt alles tot in de centjes bij maar de pinpas is toch niet digitaal gebleken….. en even zoek geweest.

 

Sanne

“Dokter van de camping”.

Sanne

Door een zware vierdaagse meer de op de camping te vinden dan op het water. Hield spreekuur op de camping voor de mede-kreupelen. Gelukkig werd er de week na de BASF ook gevaren, waardoor Sanne heeft kunnen spelen in een wals, en heerlijk de koninginnestuk en Pastis heeft gevaren. Heeft na de liefde van vorig jaar (Dagger-Kingpin) een nieuwe liefde gevonden: Jackson-Zen. Volgens de laatste berichten ligt er eentje bij de Kanoshop…….

 

John

“Planner?”

Sanne

Bedacht de mooiste plannen voor hem en de jongens, maar pubers laten zich moeilijk sturen en Andorra blijft moeilijk vindbaar. Is de enige kok die de porties goed kan inschatten.
Stond als alpenweek veteraan gelukkig achteraan bij de lijnwerp oefening, waardoor alle zwemmers toch uiteindelijk op de kant kwamen.

 

Lucas

“Clubkampioen lijnen werpen”

Sanne 

Na een succesvolle kennismaking vorig jaar met het wildwatervaren, dit jaar weer van de partij. Geen ochtendmens maar staat vroeg op om les te krijgen of koffie te halen in het dorp voor Cees. Bijna Batavier, en nu al zonder oefening de winnaar van het Spaanse open clubkampioenschap werplijnen gooien. Zijn avond-plannen rivier oversteken kunnen nog wat fine-tuning gebruiken.

 

Josh

“Mister Flamingo”

 

Moest wennen aan het wildwatervaren, maar stond vooraan om de baan af te gaan op de opblaas-flamingo. Helaas hield de flamingo en ook de krokodil het niet lang uit, waardoor Josh een mooie klimpartij heeft mogen doen. Keek met grote ogen en vol ontzag naar het wildwater, maar na een dagje de hele rivier raften (40km!) toch verkocht aan de sport.

 

Annelie

“BASF-groentje”

Sanne

Vaart al een aantal jaar maar dit jaar toch eindelijk mee op de BASF, met heel toepasselijk groen als kleur. In het begin was het spannend en waren de ogen vaak groot, maar de glimlach in de golven-treinen werd met de dag groter. Nieuw vast lid van de snijploeg, die daarnaast ook heerlijke salades maakt.

 

Cees

“King of the Wave”

Sanne

Hangt graag achterin zijn groepje om met een grote grijns op zijn gezicht in elk mogelijke golf op de rivier te spelen. Ook 20 jaar na dato nog steeds goed inzetbaar als raft guide. Standaard degene die ‘s avonds het licht uit doet. Start de volgende ochtend het beste op indien er een kop koffie in de tent gebracht wordt.

 

Jacques

“Early Bird”

Sanne

Jacques is standaard als eerste wakker en verwent de andere Batavieren dan graag met verse koffie en een lekker gebakken eitje.
Had voor het eerst een klein bootje bij zich, volgens Annelie wel een nadeel met zwemmen achter de boot. Maar Jacques was erg in zijn sas met zijn bootje en voer dan ook, als enige, zonder te verkennen de ‘Pastis’.

 

Eva

“ Knuffelkoningin”

Sanne

Na een wandel-voorjaar door een gebroken sleutelbeen weer terug in de kajak. Heeft op het koninginnestuk laten zien dan ze technisch goed kan varen. Knuffelt graag met haar kanopolo-teamgenoten. Bracht voor de gezelligheid haar vriend mee, maar of ze die op het water veel gezien heeft...

 

Jeroen

“Boekenverslinder”

Sanne

Hoewel het volgens Jeroen aan de verkoudheid of griep lag, was hij overdag wel verdacht vaak te vinden om de camping met een boek. Was erg in zijn nopjes in zijn eentje op de slalombaan. Volgt Cees graag in de golven om te spelen.

 

Ineke

“Debutant met bomproof rol”

Sanne

Wat een genot om een dergelijke beginner in de groep te hebben. De vissers waren al uitgevaren en zij hield ze allemaal voor de gek door gewoon door te gaan met rolpogingen tot deze gewoon lukte. Volgens de berichten is ze toch een keer gaan zwemmen. Absolute favoriet van de allerjongste voor wie ze graag oppas wilde zijn.

 

Elke

“Queen of the wals”

Sanne

Nadat eea in kanopolotermen uitgelegd werd was het Elke in een keer allemaal duidelijk wat er moest gebeuren. Heeft zich uitermate vermaakt getuige de big smile die op haar gezicht duidelijk te zien was. Ook het voorvaren ging haar prima af.

 

Stephan

“Broodhaler en vreemdslaper”

Sanne

Staat nu echt bekend als ‘vreemdslaper’. Eigen tent opzetten vindt hij overbodig, dus duikt graag bij iemand anders de tent in. Elke was nu de klos. Verzorgde elke ochtend samen met Jacques de ontbijttafel. Zeer in zijn nopjes met zijn eigen bootje die gelijk is aan die van Cees.

 

Rien

“Kampoudste”

Sanne

Verdiend alle lof om als kampoudste nog steeds deel te nemen aan de alpenweken en heeft alle dagen gevaren. Daarnaast had hij nog tijd om zijn canadees aan de tand te voelen. Vaart de moeilijke stukken op zijn eigen manier - met weinig slagen en een grote glimlach - maar gaat zwemmen aan het einde van een golven-trein. Pas nadat hij ons riep hadden we in de gaten wat er aan de hand was. Gelukkig waren de vissers snel ter plaatse. Maar rollen kan hij zeker nog wel, ook dat heeft hij nog laten zien.

 

Laura

“Nieuwste lid”

Sanne

Na de beginnerscursus en een dagje HoLiBo meteen overtuigd mee te willen naar de BASF. Is vaak vroeg opgestaan om de basis van het wildwatervaren onder de knie te krijgen, maar vond het ook steeds gezelliger om ‘s avonds een biertje mee te drinken. De nachten werden hierdoor steeds korter, het varen ging steeds beter. Met andere woorden ze past goed binnen de Batavier.

 

Patrick

“Kamp-papa”

Sanne

Was mede-organisator, maar dit betekende dit jaar vooral morele ondersteuning en technische dienst op de camping. Moet altijd iedereen helpen, met afwassen, opruimen, boten tillen, shuttelen, boten opbinden. Maar is dan ook tevreden met een dankjewel en een biertje. Staat graag als tevreden kamp-papa de gezelligheid van de groep te observeren, helemaal als die onder zijn tarp plaatsvindt.
Heeft heerlijk gevaren, en maakt graag ‘twee-vinger-in-zijn-neus-gebaren”.

Marije

“Meesterbrein”

Sanne

In de meest vreemde standjes aangekomen in Sort na het lopen van de vierdaagse. Absolute kanjer van deze week!! Zonder haar zou alles zeker in het honderd zijn gelopen. Dat is misschien overdreven, maar voor de helft toch zeker waar. Plantechnisch een mirakel, schrijft het meest ingenieuze plan dat perfect uitgevoerd is. Naast hoofd van de keuken zeker ook te gebruiken als matras door de twee allerjongsten, kijkt graag de tekenfilmpjes mee en poogt turnoefeningen van Nora na te doen.

 

Nonja

Afwezig maar toch heel erg aanwezig. Haar kunstzinnige en grafische talent zorgden ervoor dat deze BASF de boeken in kan als “voor altijd herkenbaar”. (Zolang de t-shirts meegaan).

Sanne