Traject: Camping t/m slalombaan Sort

Vaarders; Jacques, Marcel, John, Patrick, Stephan, Laura, Elke, Ineke, Josh, Lucas, Annelie

Op het on-batavierse tijdstip van 9 uur, verzamelden zich de eerste vaarders van de dag. In de ochtend zouden de beginners gaan oefenen, voordat de stuw open gaat en voor meer druk en water zou gaan zorgen. Voor sommigen was het werkelijk de eerste keer wildwatervaren, voor anderen was het vooral weer wennen aan de boot.

Meteen na de instap werd het in- en uitvaren geoefend. Na de eerste onwennige slagen, werd de groep onderverdeeld. Jacques en John zouden met Lucas en Josh gaan oefenen, Marcel neemt Ineke en Elke mee, Stephan neemt Laura en mij op sleeptouw en Patrick is achtervaarder. Op de rivier worden alle basistechnieken uitgelegd en uitgebreid geoefend.

 Start op de Slalombaan Sort

Start op de Slalombaan Sort

 

Voor de slalombaan stappen we allemaal uit om de baan te verkennen. Met Marcel voorop varen Ineke, Elke en ik daarna heerlijk de baan af. We kunnen enkele mooie keerwaters pakken en er worden tips gegeven om de techniek verder te verbeteren.

Onderaan de baan wordt er aangegeven, dat wij nog tijd hebben om nogmaals de baan af te gaan. Die kans grijpen we graag aan en Ineke, Elke, Patrick, Stephan en ik stappen nog een keer bovenaan de baan in. Tot mijn verbazing is de instapplaats van eerder echter veranderd. In een korte tijd is het water zeker een halve meter gestegen.

 

Eenmaal de baan af, merk ik meteen het verschil met de vorige ronde. Het keerwater dat ik wou pakken, haal ik niet en degene er vlak na ook niet. Het water is me de baas en duwt me met de stroming mee. Dus dat wordt er bedoeld met druk!

Het duurt even voordat ik me herpakt heb en na een botsing met Lucas onderweg, weet ik een keerwater te pakken.  Vandaar zie ik Josh worstelen met de veranderende stroming en hij gaat om. Jacques en John gaan er achteraan. De vissers hebben hun handen vol en dus mogen we niet verder de baan af. Stephan neemt Lucas mee naar een uitstapplek, waar hij op het laatste moment in het keerwater om gaat. Zelf ga ik al wiebelend naar de overkant en ben super blij dat ik heb kunnen oefenen!

Annelie

 

Start op de Slalombaan Sort

Josh

Start op de Slalombaan Sort 

Laura

 

Start op de Slalombaan Sort

Annelie

 

Verslag middag: Camping t/m Ribera de Montardi

Instap: Camping Noguera Pallaresa

Uitstap: Ribera de Montardit (Carrer Borda d'Arnaldo (=einde zandpad): 42.3818983,1.1171331)

Vaarders: Jeroen, Marjolein, Hester, Hein, Bram, John, Cees F., Jacques, Stephan, Rien, Elke.

 

 

StartDag1Middag

Start Dag 1 Middag

 

Nadat de beginners (met een hele groep meer ervaren vaarders) zich in de ochtend moe heeft gevaren is er s’middags het eerste traject van de Noguera Pallaresa gevaren.

 

Start op de Slalombaan Sort

Hester

Start op de Slalombaan Sort 

Groep 2 dag 1