Soca woensdag 20070502

Waterstand: Socabrucke Zaga 90 cm, licht dalend

Aan de Salza was er toch wel een chronisch gebrek aan water, de Salza zelf kon nog redelijk gevaren worden maar op de zijrivieren waren we wel heel snel uitgekeken. Daarom zijn we na twee dage Salza doorgereden naar Slovenie in de hoop daar meer water aan te treffen. Op de doorreis hebben we de Lieser bij Spittal gevaren bij een leuke gemiddelde waterstand en vol goede moed komen we rond zessen op Kamp Soca aan. De vuurpotten hout en bbq roosters zijn dan reeds verzameld maar vanavond laten we ons verwennen in Cezsoca waarde Ljubjanaschnizels als vanouds over de rand van het bord hangen en de Grosse cola's het ook daadwerkelijk zijn. Heerlijk zo'n tent waar ze niet verblikken of verblozen als er 25 hongerige Batavieren onaangekondigd binnen vallen.

Woensdagochtend houden we de logistiek simpel, instappen bij de camping en de auto's bij het prijon testcenter neerzetten, de hele boven Soca dus.

Na een eenvoudige eerste traject maken we ons op voor de fameuze blokkendoos of bunkerschwall. Het water op de soca staat ook laag dus veel druk zit er niet op de blokkendoos. Bijna iedereen komt er vanaf met een geheven boegje of een heel klein rolletje.

Alleen Gezien en Nonja maken echt kennis met de blokken in de doos maar omdat direct achter de invaart de rivier volledig afgeblokt wordt door een tiental batavieren zijn de zwempartijen kort.

Na weer een relatief eenvoudig stuk met een leuk kloofje met grote speelblokken komt de nieuwe passage van de Soca, Big Nose Daddy. Door de laatste aardbeving is een groot blok uit de wand gebroken. De brokstukken vormen een mooie nieuwe gang waar het water doorheen geperst wordt.

Het geheel levert geen enkel probleem op en we maken ons op voor de lunch, vlak voor de derde kloof van de Soca. Deze Mangelkloof is, mits niet te idioot hoog en niet versperd door een boom, bevarbar.

 

 

 

 

 

Lees ook:

Zaterdag: de Salza bij camping Wildalpen

Zondag: de salza vanaf de camping tot middenin de kloof

Maandag: de Salza vanaf de wasserlochklamm tot camping saggraben

Maandag: de Hinterwildalpenbach

Dinsdag: de Lieser van Gmünd tot Spittal

Woensdag: de boven Soca vanaf Kamp Soca tot Prijon testcenter

Donderdag: de Kobarid Strecke

Donderdag: de Koritnica

Vrijdag: Soca 1001 keerwaters en het slalomparcours