Dag 5, de Boven Soca voor de 2e keer. Nu ook met film (klik hier)

Vandaag werd er in twee groepen gevaren. De helft ging de Kobarid-strecke varen, de andere helft een rustiger stukje. De Koritnica hadden we woensdag al een tweede keer gevaren, dus gingen we vandaag de boven Soca nog een keer varen.

Nadat de eerste groep weg was nog even koffie gedronken op het terras. We hadden namelijk tijd genoeg, we begonnen bij de camping. Het eerste stuk was lekker rustig invaren en een beetje dobberen. We voeren een mooi lunchplekje op een strand voorbij omdat de eerste groep al door was gevaren. Dan maar eerst de blokkendoos af. Nieke stond op de kant met werplijn, Jacques, Paul en Dennis lagen beneden te vissen. En Martijn lag in het keerwater om de weg te wijzen. Bart ging goed naar beneden, maar moest even rollen. Bij Terrence ging het minder soepel, die had eigenlijk dit stukje moeten schrijven. Terrence was zo uit het water gehaald, maar zijn boot kostte wat meer moeite. Nadat die ook gevist was kon de rest ook naar beneden. Onder toeziend oog van Europagaai ging de rest netjes naar beneden.

Aan het eind van de blokkendoos ging ik nog eventjes om. Eerste rol poging mislukte, maar toen zag ik eengrote oranje vlek. Dus ik stak mijn hand uit en daar was reddende engel Nieke. Na deze puntjesredding en Big Nose Daddy konden we gaan lunchen. Nieke wilde eigenlijk veiligheidsoefeningen doen tijdens de lunch. Maar het strandje wat Paul had uitgezocht was niet geschikt hiervoor. Dus hebben geluierd en met water gespeeld tijdens de lunch. Nadat ik een vredespact gesloten had met Martijn konden we weer verder.

Het stuk na de lunch moesten we de mangelkloof nog varen. Ik besloot hem om te dragen, samen met een aantal anderen. Maar achteraf zie ik de voordelen van varen wel, omdragen was echt minder leuk dan hem gewoon varen. Paul, Dennis, Jacques, Daniƫlle, Thomas en Martijn voeren hem wel. Dennis liet nog even zien dat rollen in de mangelkloof wel goed kon.

Na de kloof was het rustig naar beneden varen. Al snel waren we bij de de samenvloeiing van de Koritnica en de Soca vaarden. Dit stuk konden we inmiddels wel dromen, want het was de vierde keer dat we het voeren. Maar de golventrein was nog steeds erg leuk.

Toen we op de camping waren zouden we gaan barbecuen, dus Martijn en Bart wilden wel weer een poging wagen om een vis te vangen. Jaivi, Menno en ik waren wel benieuwd hoe ze dat deden met schoenveters en een spijker, dus we liepen mee. Na de 10 minuten van Martijn (half uurtje voor de rest van de mensen) kwamen we bij een mooi poeltje uit, vol met mooie vissen. Helaas voor ons stond er een man ons in de gaten te houden, dus konden ze daar niet vissen. Stukje stroomafwaarts was een mooi visserspaadje, dat leidde naar een poel. Maar daar wilden ze niet bijten, dus moesten we barbecuen met alleen maar vlees. Dat was ook niet vervelend.

 

Vaarders: Bart G,Danielle, Dennis, Gezien, Jacques, Martijn, Nieke, Paul, Teddel, Thomas, Rien en Jorien