Nu met film deel 1 en 2. Koninginnedag op de boven Soca.

 

ww boven soca 20120430 1

 

Na 's ochtends even stil gestaan te hebben bij de festiviteiten voor Hare Majesteit werd besloten toch maar het water op te zoeken. We zouden vertrekken vanaf de camping en varen tot de Prion Club. Om 10 uur vertrokken de eerste auto's. Bij de Prion Club bleken 6 autos aangekomen. Na enige minuten gingen we toch maar op zoek naar auto nr 7. Deze kwamen we halverwege de terugweg tegen. Wij zijn daarom maar even omgedraaid om het hele rijteam compleet te maken (en natuurlijk even stiekum de verwarring bij die ene chauffeur aangekeken voordat we ons zichtbaar toonden ;).

Terug op Kamp Soca stond de hele groep bij het water. Na enig heen en weer gebatavier werd een groepje bij Menno ingedeeld en ging deze groep het water op. Het briljante plan om Menno als eerste te laten varen bleek niet helemaal te werken aangezien zijn eerste actie was om iedereen aan de overkant in een keerwater een kwartier te instrueren. Na een half uur ging ik als bijna laatste de boot in.

 

De film deel 1

de film deel 2

 

Ons groepje met Cees, Erik, Anke en Dennis en mezelf, Jacques, was al snel een derde groep. Bij de Blokken doos liepen we iedereen weer bij.

ww boven soca 20120430 2

Gezien door de ingangs wals, kruisen naar het keerwater links

ww boven soca 20120430 3

Dan door de "schlitz" (linker en rechter doorgang kunnen bij deze waterstand ook)

 

Om de beurt gingen we naar beneden. Ik was als tweede. Het eerste verval liep goed. Netjes in het keerwater bij Harry. Een beetje opvaren, traverseren en ... Helaas niet ver genoeg doorgevaren. Achter het tweede verval liep ik recht op een steen.

ww boven soca 20120430 5

Jacques vlak voor de handstand met boot

Een rocksplash, achterover,op de kop op een steen en vervolgens maar aan het lusje trekken. Gelukkig kwam ik boven in een keerwater. Mijn boot lag 1 keerwatertje lager. Dus ik hoefde maar een klein stukje te zwemmen en ik kon weer instappen. Na gewacht te hebben tot ook de volgende zwemmers weer in de boot geholpen waren, de rest maar afgevaren.

ww boven soca 20120430 4

Erik hier in de goede lijn

ww boven soca 20120430 6

Bart zonder boot

ww boven soca 20120430 7

Terence in de goed lijn en heelhuids naar beneden

Het was lekker om verder te varen. Big Nose Daddy was een mooie rouche met een paar leuke golfjes.

 

ww boven soca 20120430 8

Big nose daddy (oh nee tis Menno:-)

 

Kort daarop hebben we gelunched. Bij de lunch werd geoefend met werplijnen. Hier bleek duidelijk dat Harry het overtuigendst "Help" kon roepen. Hij werd veel vaker gered dan Thomas en Hans. Even later kwamen we bij de Mangelkloof.

ww boven soca 20120430 9

De invaart van de Mangel: Thomas, Terence, Bart en Danielle gaan ervoor

 

Een aantal mensen waaronder ik droegen om. Een behoorlijke groep ging varen. Hier bleek dat zelfs de cracks niet helemaal safe waren en in het begin om konden gaan. Na wat zwem- klauterpartijen waren we kompleet en gingen we verder.

ww boven soca 20120430 10

De Mangel: Terence bezig met de laatste helft

ww boven soca 20120430 11

Bart doet de eerste helft top maar sneuvelt in het tweede deel

De rest van de tocht bestond uit zoveel golfjes, keerwatertjes, stenen, zon en lekkere temperatuur dat iedereen al bijna omgekleed was toen wij eindelijk ook bij het uitstappunt aankwamen.

Jacques

Een aanvulling van wellicht de zwemmer van de dag. Een twijfelachtige eer, maar dan toch. Geveld door de mangelkloof ... niet door het geweld, maar gewoon door de verkeerde kant op te hangen in een schuine wals.... de plek kon niet slechter... heel lang zwemmen in het vooruitzicht! Hoewel... lekker diep in zo'n kloof dus alle tijd om uitgebreid te eskimoteren... en nog eens.. en nog eens... totdat het toch maar zwemmen werd.

ww boven soca 20120430 12

Rol nummer 4 of 5

 

Inmiddels nog maar een halve kloof over, maar toch nog een flink eindje zwemmen. Intussen de echo van Menno in mijn gedachten, dat je als voorbeeldige zwemmer wel je peddel en boot moet vasthouden. Dus daar gaan we dan, tot voor mijn gevoel mijn vingers er bijna afgedraaid werden... en wat ook niet zal helpen was dat ik inmiddels op een muurtje werd afgespoeld waar ik met volle krachten met mijn benen me terug de stroom in probeerde te drukken... wat blijft is een licht gekrenkt ego en weer een lesje van de natuurwetten en krachten. Prima, en nu weer lekker genieten. (red: na de kloof pakt Erik nog even Arne zijn peddel af in de hoop dat die hem gezelschap gaat houden... Arne kan echter ook op de handjes peddelen).

ww boven soca 20120430 13

Rustpuntje voor de rest van het team, Erik is alleen door ;)

 

ww boven soca 20120430 14

Jorien netjes door het laatste deel

 

ww boven soca 20120430 15

Danielle spelend op het laatste deel

Genieten van heerlijk weer, in het tweede stuk weer lekker kracht in de rivier en tientallen surfgolfjes. Iedereen aan het genieten. Wat is het toch heerlijk zo relaxed met een groep makkelijke mensen die allemaal gewoon lekker genieten van de alpenweek. super.

Erik

Traject: Boven Soca van Kamp Soca tot aan het Prijon testcenter

Waterstand: ONLINE PEGEL - SOCA - BR√úCKE ZAGA 140 cm (ca. 40 m3)