schotland2011 scarwater_3

 

Scar Water - Scotland from Tom van Haaren on Vimeo.

Zaterdag middag hadden we nog wat tijd over en dus zijn we de Scaur (de Schotse benaming) Water gaan varen. De waterstanden waren overal wat laag, maar volgens ons boekje zou deze rivier toch nog wat water over hebben en hij zou zelfs met wat minder water toch ook nog leuk zijn. Nadat we het eens waren geworden over een geschikt uitstappunt hebben we nog even gezocht of we de wildste passages vanaf de kant konden bekijken maar dat hebben we al snel opgegeven. We hadden immers niet zo heel veel tijd meer en voor het donker wilden we van het water af zijn.

schotland2011 scarwater_1 

In de rivier zaten veel vlakke stukken met af en toe een leuke passage. De eerste passages waren best vriendelijk. Lekker smalle stukjes waar de uitdaging meer zat in het netjes varen dan het echte overleven.

schotland2011 scarwater_2

Op een gegeven moment zijn we toch even uit moeten stappen om te scouten. Er was een dubbel verval. Eindelijk een mooi stukje wildwater.

schotland2011 scarwater_4

Harry is als eerste gegaan en onderaan gaan liggen en nog een paar anderen zijn met werplijntjes en camera’s op een mooie plek gaan staan. Paul heeft tussendoor een keertje moeten rollen maar voor de rest ging het allemaal prima.

schotland2011 scarwater_5

Nu iedereen een beetje warm was hadden we veel zin in het volgende verval maar die viel toch wat tegen. Het was een mooi stukje wild water maar het had net niet genoeg water en hoewel het niet echt onmogelijk was had niemand zin om het erop te wagen. Gelukkig waren er nog wat andere leuke dingetjes voor we bij het eindpunt waren.

schotland2011 scarwater_6

Bram

 

Rivier informatie: dit zou een WW4 moeten zijn, maar met onze waterstand (medium op de Nith, Scar Water ligt in hetzelfde dal) was het max een WW3. Er zit een WW4+ passage in maar wij hebben deze niet gevaren (tijd en waterstand).