Nu ook met (herontdekte) filmbeelden.

Maandag 20070430, Hinterwildalpenbach aka hinterhalzundbeinbruchbach

Na het varen van de Salza hebben we nog wat energie over en gaan de Hinterwildalpenbach(geröllbremsenklamm) varen, de enige toevloeingssloot van de Salza die nog water heeft. Thuis had ik wat gesurft op het net naar sloten in de omgeving en dan springt dit ding er tussen uit. Opvallend door het grote aantal stuwtjes op een rij. Hoeveel precies weet ik niet, maar het zijn er erg veel, met middenin een kort natuurlijk stukje. Met een kleine groep met dikke boten rijden we omhoog. We hadden eerder al verkend en kunnen gelijk het water op. We beginnen op het natuurlijke stuk en letten goed op, want ergens moeten wel wat bomen zitten.

 

En ja hoor, die dienen zich al snel aan. Iedereen komt veilig aan de kant en we dragen de boom om. Hierna gaan we direct weer verder.

Dan komen we bij de stuwtjes, de eerste worden nog aftastend gevaren, maar het blijkt dat ze niet terugzuigen en de ontvangst overal diep genoeg is, ondanks de ondiepe uitloopjes.

 

Boof, vallen, en weer vaart maken voor de volgende jump. Dit is leuk! Meerdere Bata’s staan langs de kant te kijken hoe het ons afgaat en het scheen er ook voor hen grappig uit te zien.

1 stuw is bijna 4 meter hoog, maar ook die is een eitje en je kan er bijna nog een blinde afsturen :D.

Even later varen we de Salza in en varen door naar de camping. Nog even bouncen in de campingplatzwalze en het is weer mooi geweest voor vandaag.

Harry

 

Lees ook:

Zaterdag: de Salza bij camping Wildalpen

Zondag: de salza vanaf de camping tot middenin de kloof

Maandag: de Salza vanaf de wasserlochklamm tot camping saggraben

Maandag: de Hinterwildalpenbach

Dinsdag: de Lieser van Gmünd tot Spittal

Woensdag: de boven Soca vanaf Kamp Soca tot Prijon testcenter

Donderdag: de Kobarid Strecke

Donderdag: de Koritnica

Vrijdag: Soca 1001 keerwaters en het slalomparcours