Salza Maandag 20070430

Waterstand: 153 cm dalend

Arnold heeft zijn dag niet...

Hoe krijg je op de Salza je boot in het water? Meestal vrij simpel: je loopt met je boot naar de oever en dan leg je hem er in.

Soms is dat vlakbij, soms een paadje af maar meestal werkt het zo.

Of je stelt die vraag aan een bereidwillige Batavier. Die begint dan spontaan een verhaal op te hangen over boten aan lijnen laten zakken en spectaculaire touw acties. Dit laatste nu overkwam vanmorgen Arnold.

Nadat was gechecked of zijn werplijn wel lang genoeg was, bond hij op spontane aanwijzing zijn vaargerij aan de lijn en liet het op een daarvoor aangewezen plek zakken. Hoe nu verder?

De behulpzame Batavier bood spontaan aan wel even via het pad naar beneden te lopen om te kijken of het zaakje goed hing. "OK bind maar vast aan de bank" waren de instructies vanaf het pad. Arnold zocht een goede verankering, terwijl wat andere Bata's met gefronste blikken, de boot op de schouder, langs liepen.

Arnold was niet geheel tevreden met zijn verankering, het bankje bleek namelijk los te staan. Ook begon hij wat nattigheid te voelen. "Hoe krijg ik mijn werplijn dan weer terug?" Riep hij naar beneden. Naast hem sprak de inmiddels weer boven gekomen vriendelijke stem "dan loop je toch gewoon weer even omhoog!" Arnold keek als een oorwurm en instrueerde vervolgens Alexander om als de wiedeweerga zijn boot los te maken. Van de weeromstuit had hij volledig gemist dat de chauffeurs reeds waren vertrokken naar het eindpunt.

Snel dus de achtervolging ingezet met de nieuwe bolide. Hoe vind ik dat uitstappunt? Dezelfde geduldige stem sprak: "stroomafwaards rijden, dan zie je ze vanzelf!" Arnold geloofde niets meer en het verbaasde dan ook niemand maar ook hemzelf niet dat hij niet in de auto zat die met de (meeste) chauffeurs terug kwam.

Hans reed net weg om alsnog op zoek te gaan, maar toen kwam Arnold alweer aangereden. De vriendelijke Batavier was nergens meer te zien. Die dreef reeds met een kleine glimlach rond de lippen op de Salza......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 1 mei: Bert en Frank gaan voor de Batavieren op bedevaart in Mariazell. Dit stadje is het bedevaartsoord van Oostenrijk. Ja hoor, juist op 1 mei is de kinderbedevaart van Oostenrijk en tegelijk met honderden bussen vol van lieve kindertjes met I love Jesus T-shirts en tientallen Harley motorclubs komen ze Mariazell binnen.

Op de radio Maria Live wordt alles uitgezonden wat er op het kerkplein door honderden lieve Jesusmeisjes alla Kabouter Plop dansjes opgevoerd wordt. Zelfs de kardinaal begroet de kanovaarders op het kerkplein.

Maar: dat was niet het doel van deze ootmoedige kanovaarders. Er moesten artefacten gescoord worden. Een origineel varkensharen pluim voor op de hoed en nog wat originele Mariakaarsen. Tevens werd een van de mooiste wildwaterpassages van Europa bezocht. Op de foto is te zien hoe een extra lozing gedaan werd in de Pis-passage.

Voldaan en met een goed gevoel werd vanuit Mariazell de reis naar Slovenie ingezet. Oostenrijk, het was fantastisch. Wellicht dat we in september als de Paus zelf naar Mariazell nog eens terugkomen. Jawolh. Gruss 'Gott, hals und beinbruch.

 

Lees ook:

Zaterdag: de Salza bij camping Wildalpen

Zondag: de salza vanaf de camping tot middenin de kloof

Maandag: de Salza vanaf de wasserlochklamm tot camping saggraben

Maandag: de Hinterwildalpenbach

Dinsdag: de Lieser van Gmünd tot Spittal

Woensdag: de boven Soca vanaf Kamp Soca tot Prijon testcenter

Donderdag: de Kobarid Strecke

Donderdag: de Koritnica

Vrijdag: Soca 1001 keerwaters en het slalomparcours