Salza Zondag 20070429

de overige alpenweek verhalen

Waterstand: 154 cm stabiel

Vandaag varen we onze eerste "echte" alpenweek-dag. Rustig aan beginnen, de salza vanaf de camping tot achterin de kloof. De groep is flink en heeft er zin in. We delen ons op en gaan van start. De meesten dragen hun boot eerst nog snel even naar bovenin de camping, zodat je de wals er het golfje daarboven nog even mee kan pakken. Dan heb je ook gelijk het grootste verval van de hele tocht gehad, dus qua ww-klasse stelt dit traject nix voor.

Op deze tocht gaat het daar ook niet om. De rivier zit vol leuke speelplekken, zoveel dat je niet alles kan pakken, anders kom je nooit op t eindpunt. Ook is het een leuke dag om wat mensen hun bootgevoel te zien testen... :D

Al spelend varen we het heldere water af, héhé, het vakantiegevoel.....En een geweldige omgeving. We eten op een kiezelstrandje onze bammetjes op en vertrekken weer. De zon speelt een beetje met ons. Meestal lekker, maar af en toe wiebelt er een klein wolkje voor. Er zijn nog meer wolkjes. Vliegjes. Heel veel. Ze komen in je mond, neus, en/of oren. Aan het eind wacht ons nog de "walk-out". Een aardig sjouwtje omhoog, zeker voor een uche uche , roker. Het zou nog niet de laatste wandeling zijn deze week....

Bij het verkleden blijkt dat ik op de verkeerde wagen heb gegokt en mn droge spullen liggen alweer op het vertrekpunt. :S Hilariteit alom! Maar daardoor was ik ook vlot klaar :D Later deze week zou blijken dat ik niet de enige zou zijn die dit overkomt. Ook speelden er deze week wel mensen het klaar om hun spatzeil! of helm! of zelfs het paspoort! te vergeten voor vertrek, nog veel essentielere spullen. Maar dat zorgt dan ook gelijk voor enige schrijvers van de verslagen. Dit kon gelukkig telkens ook met enig heen en weer rijden opgelost worden.

'Savonds op de camping werd er geweldig gekookt en vloeide het goudgele vocht weer rijkelijk. Zelf ging ik alweer de 2e nacht met m'n tentje naast het gesnurk van Stefan in. Hellup!

Harry

Menno "de Beuker" op weg naar een één of andere aanvaring

Arne de loopmachine

Zootje ongeregeld klaar voor de strijd....

Frank, toet-toet, in de surf

 

Bert test zijn nieuwe Creeker, heerlijk, een beetje lucht in je achterpunt

Cees op weg naar "Aqua-UnderWorld"

Herr Kok geht los...

Frank, hier nog fris

Nonja in attack mode

Martijn en Alexander komen eindelijk weer eens aanvaren, een nanny om ze bij de groep te houden zou geen kwaad kunnen (-;)

 

jongeheer Staay, nu eens wel in de buurt van de rest van de groep

 

Frankie!!!!!!(mooie helm man)

Sven ook op weg naar "Aqua-UnderWorld".

Hans, door de wals en uiteraard volledig bewust van de camera positie

 

"Curly"

Zo ontstaan nu centenbakkies

 

Magnificent Salza Scenery!

 

Rien the Mean Snail

Hanggroep "K-Jakkers" langs de Salsa. Bezig hun peppers binnen te krijgen.

Hier boven een wel bekend beeld van de Salza voor mij. Er valt zoveel te beleven in dit "Aqua-UnderWorld" zoals de vissen die je komen groeten en bubbels in je neus. Dit is zeker de moeite waard. Ik zou zeggen neem ook hier de tijd voor, kijk in de rondte en genieten maar.

Voor de mensen die dit deze dagen niet gezien hebben is dat zonde van hun tijd op de Salza!?

Nonja

Het uitstappunt halverwege de boskloof

Lees ook:

Zaterdag: de Salza bij camping Wildalpen

Zondag: de salza vanaf de camping tot middenin de kloof

Maandag: de Salza vanaf de wasserlochklamm tot camping saggraben

Maandag: de Hinterwildalpenbach

Dinsdag: de Lieser van Gmünd tot Spittal

Woensdag: de boven Soca vanaf Kamp Soca tot Prijon testcenter

Donderdag: de Kobarid Strecke

Donderdag: de Koritnica

Vrijdag: Soca 1001 keerwaters en het slalomparcours