Salza Zaterdag 20070428

Waterstand: 154 cm stabiel

Na een dag in de auto kwamen we aan op een parkeerplaats vlak bij Würzburg. Daar hebben we geslapen, wij (cees, hans en martijn) in de caravan en Harry buiten (lekker warm!). de dag daarna hebben we nog gereden tot kwart voor twee.

Eenmaal op de kamping hadden we dus nog mooi tijd om even te kanoën........................ eerst bier!!

Harry's tattune:

Vrijdagmiddag worstelde ik mezelf door de eeuwige files richting groesbeek/Cees V. Daar aangekomen bleek ik toch nog de eerste te zijn. Dus in alle rust de bootjes afgeladen, eer Hans met zoon arriveerden. Nog snel even handdoeken en theedoeken gekocht (jaja, zelfs een batavier moet op z'n hygiene letten) en toen nog even een hapje bij Cees, de boel inladen en we waren op weg.

Harry's tattune:

Na een lange rit en onderweg op een parkeerplaats (zie hierboven) een tukje te hebben gedaan kwamen we aan op de camping aan de Salza in Oostenrijk. Daar bleken we niet de eerste te zijn. Batavieren Bert en Frank P, de onvervalste "niers-worriers", waren ons voor. Zij waren de avond ervoor al aangekomen en vertrokken net voor een stukje invaren vanaf boven de camping. Ook bij ons jeukten de peddelvingers bij het zien van de "campingplatzwalze" en vlot werden de tenten opgezet . Dit was al vlug gebeurd, Lang leve de 2 seconden tent! Fam. Kok was ook al gearriveerd. Dus zaten we niet al te veel later al op het water. De rolletjes werden even getest en al spelend vertrokken we voor het korte stukje richting camping. Wat een super mooie omgeving! Helaas was de hele omgeving behoorlijk stoffig en waren alle toevloeiingsbeken kurkiedroog. Hier zouden we nooit een week kunnen blijven...

Alexander ging er ondersteboven.....

O nee, ....goed af

Martijn moet even het koude water voelen.

Harry's tattune:

Ondertussen speelden wij verder en pakten elk golfje. De campingplatzwalze zei Hap tegen mij, maar bleef vriendelijk. Na een rolletje legden we aan en stapten uit.

En daar kwam Cees met z'n halve peddel.

En Harry de stoomboot, op het water zonder stoom. (stoomt alleen op het land)

En ik (Martijn) hééééél geconcentreerd !

en daar komt Arnold ondersteboven.... maar toch 2x heel mooi geëskimoteerd.

Frank ging er natuurlijk ook heel mooi af.

's Avonds hebben we heerlijk schnitzels gegeten...

en natuurlijk ook heerlijk aan het bier

 

door: alexander en martijn

Harry's tattune:

Alle andere Batavieren druppelden nu binnen, en al vlot stond ons veldje afgeladen vol. Tot mijn schrik parkeerde Stefan zn tent pal voor mn deur, sjit, nu maar hopen dat ik nog kan pitten strax....Toen bijna iedereen er was gingen we nog even eten boven in het dorp. Hierna was het biertijd, totdat de groep langzaam vertrok naar dromenland.

VeryHappyHarry :)

Lees ook:

Zaterdag: de Salza bij camping Wildalpen

Zondag: de salza vanaf de camping tot middenin de kloof

Maandag: de Salza vanaf de wasserlochklamm tot camping saggraben

Maandag: de Hinterwildalpenbach

Dinsdag: de Lieser van Gmünd tot Spittal

Woensdag: de boven Soca vanaf Kamp Soca tot Prijon testcenter

Donderdag: de Kobarid Strecke

Donderdag: de Koritnica

Vrijdag: Soca 1001 keerwaters en het slalomparcours