Alpenweek Landeck 1996

Voorjaar 1996. Jasper is net Wildwater commissaris geworden en heeft het gebied van de Vorder en Hinterrhein in Graubnden uitgezocht. De wildwater batavieren zijn eigenlijk wel eens aan een nieuwe uitdaging toe en gaan ervoor.

Na een lekker kort ritje, 8 tot 9 uur rijden, komen we bij de Vorderrhein aan. Daar komen een aantal, een dag eerder vertrokken batavieren ons tegemoet. "Geen water", de rivier stuift

Chips, en nu? Niet getreurd, er wordt altijd een uitwijk gebied aangewezen en deze keer is dat Sportcamp Tirol aan de Sanna in Oostenrijk. Hemelsbreed niet zo heel ver maar wel 3 tot 4 uur scheuren door de bergen. om 9 uur 's avonds komen we daar aan om vervolgens een lekker weekje te dartelen op Inn, Sanna, Rosanna en Trisanna.

Instappunt aan de Trisanna, de temperatuur is niet om naar huis te schrijven

Let op! hierboven links een uniek beeld: Jan Willem de Bruin op zijn eerste en tot nu toe enige alpenweek.

Frank blazend op de Sanna

Frank van Maren

Jasper moet stagelopen voor zijn NKB wildwater vaarleider 2 (of zoiets) diploma. Saskia is stagebegeleider. Jan Bertrams, Hans Henzen en Frank van Maren zijn de cursisten. Idere dag alles volgens het boeke: Warming up van tevoren, rusten in de pauze, didactisch verantwoorde oefeningen doen en 'savonds evaluatie in de kroeg.

Jasper loopt stage voor zijn vaardigheids diploma van de NKB, de slachtoffers moeten iedere dag vooraf aan het varen rekken en strekken.

Maar de instructeur geeft je wel de ruimte om tot rust te komen in de pauze

Jan op de Rosanna

Nogmaals Jan op de Rosanna

Jan Bertrams

Menno