Lieser Dinsdag 20070501

de overige alpenweek verhalen

Waterstand 163 cm stabiel.

Impressies van Wanda:

De dag begint al om vroeg,het plan om 7.30 te vertrekken sneuvelt direct, wij als nieuwe leden staan op tijd klaar,Arnold en Kees zijn met de caravan al weg.

De rest vertrekt na 8-en richting Gmund om de Lieser te gaan varen,als we compleet zijn oppert Menno eerst koffie te gaan drinken,helaas komen we eerst het instappunt tegen.

De chauffeurs van het omrijden worden nog wel een koffie met kuche pauze verdacht, ze zeggen dat er file was,ja,ja.Rond 12 uur gaat het dan toch nog gebeuren.

De rivier hobbelt lekker met regelmatig leuke passages,de fotograaf wacht ons telkens beneden op,smile please! Een aantal superfanatiekelingen surft,tolt,loept en eskimoteerd er flink op los.

Wanda

 

Impressies van Harry

Aangezien alle watertjes rondom de Salza kurkdroog stonden, is er besloten om vandaag naar ons back-up gebied, de Soca in Slovenië, uit te wijken. Onderweg kom je dan langs de Oostenrijkse variant van de Lieser, niet te verwarren met de Lieser in de Eifel. ‘s Morgens wordt redelijk op tijd het kamp opgebroken. Hans blijft met de junioren, de dames van mag7, en nog enkele op de camping en zal later op de dag vertrekken. Dennis vaart vandaag niet omdat zn legermobiel niet de snelste is, en hij dus flink meer reistijd nodig heeft. 2 dames van mag7 vertrekken alweer terug naar Nederland, zij hebben examens(?). Zo vertrekt een uitgedunde groep Batavieren richting de Lieser. Eenmaal ter plaatse besluit Michiel niet te gaan varen, hij zit niet zo lekker in zn nieuwe seven-0 en is liever shuttle-bunny.

De Lieser is continu klasse 3 en leuk verblokt, soms wat ondiep.

De groep vaart lekker door, al wordt er af en toe wel gezwommen. Rien krijgt een lift van Stefan terug naar zn boot.

 

 

Na een tijdje komen we bij een mooi diep surfgat. Wel is het uitkijken voor de stenige oever direct naast je, wat enkele mensen ondervinden. Arne schraapt met zijn helm enige meters over de keien toen zijn boot even op zn kant gedrukt werd. Nou is Arne niet de knapste Batavier ( :D ), maar hij en wij zijn toch blij dat ie zn gezichtje heel houdt en alleen zn helm contact heeft met de stenen.

 

Na een aantal mooie moves van diverse mensen vaart de ploeg verder. Michiel staat wat verder langs de kant te kijken.

 

We krijgen nog wat leuke passages en komen best vlot bij het eindpunt. Ook hier wacht Michiel ons op. Hij is echter net in slaap gedommeld. Met een paar plenzen water maken we hem wakker.

De rit gaat verder, via Italië naar Slovenië. Onderweg ontdekt Cees dat hij zijn paspoort is vergeten, die ligt nog bij Hans in de caravan. Bij de Italiaanse grens gaat het nog goed, we worden doorgewuifd. De eerste stress valt van Cees zn gezicht af. Nu nog 1 grens passeren….Op de bergpas tussen de 2 landen komen we achter Dennis zn slak te zitten, en kunnen hem niet voorbij. De grens! Dennis mag door, maar de chagrijn in de post laat ons niet zo makkelijk gaan. Cees pakt vlot mijn pas aan en geeft die door, in de hoop dat het zo nog een beetje lijkt dat hij ook een document afgeeft. Helaas…. De man telt. 1,2 passen;1,2,3 mensen. He, dat klopt niet. We moeten aan de kant. Uitleg over de where-abouts van Cees zijn pas mag niet baten en we mogen ABSOLUUT niet verder. Hans wordt gebeld en die is gelukkig al gearriveerd op de nieuwe camping en komt Cees redden. Wij wachten in het kleine restaurantje met een pilsje, ook Cees mag vrij rondlopen. Dat is goed vertoeven voor een illegaal. (:D) Cees is nog vriendelijk en verteld de zuurpruim dat zn pas onderweg is. Thats your problem, krijgt hij te horen. Hmm, vriendelijke mensen hier, Sven word al pissig en Cees krijgt neigingen om te gaan vervelen. Niet doen! , dat zal ons niet verder helpen. Uiteindelijk arriveert Hans al vlot en Sven en ik krijgen onze pas terug. Cees niet. Nee, Cees zijn pas is niet ok (:S) Termen als Interpol, No Good en meer flauwekul komen uit het armoedige hokje. Eindelijk mag iedereen door en komen we toch nog aan bij camp Soca. Ik probeer Arnold op te fokken een mooi stukje te schrijven over Cees zijn debakel na Cees zijn grap met hem, maar ja, te braaf hè. Goed bij deze, Cees, an eye for an eye, payback en meer van dattum.

Groeten, Harry

Naschrift Cees,

1. Met de Lieser (Oostenrijk) had ik nog een appeltje te schillen. Vorige keer hapte hij op gemene wijze mijn toen gloednieuwe carbon Drakkar peddeltje weg. Ook Arne kon hem toen niet meer vinden. Het was de eerste keer dat ik met mijn deelbare noodpeddeltje de tocht heb moeten vervolgen.

Nu was ik beter voorbereid. Mijn tweede Drakkar heb ik niet ingezet, maar wel mijn beproefde Prijon, een ijzersterk moggeltje dat ik als vervanging twee jaar geleden in Sesoca gekocht heb en bescherm door de namen van alle rivieren de ik er mee vaar er op te schrijven. Sinds ik dat doe ben ik die peddel niet kwijt geraakt…. It works!

2. Wat er bij die grens precies aan da hand was wilde de beambte ook nadat men niets op mijn blazoen had kunnen vinden niet vertellen. Verschillende complottheorieën doen inmiddels de ronde: was het Arnold, die zoals Harry al dacht, de betreffende beambten had getipt? Was het EP die nog iets te verhapstukken had in verband met een confrontatie Batavier-EP in Slovenië, twee jaar geleden? Of was het een streek van Denis, die op listige wijze het opdringerige autootje van Sven wilde vertragen, en dat op volledig Bataafse wijze via de band van een onschuldige derde speelde?

Cees

 

 

Lees ook:

Zaterdag: de Salza bij camping Wildalpen

Zondag: de salza vanaf de camping tot middenin de kloof

Maandag: de Salza vanaf de wasserlochklamm tot camping saggraben

Maandag: de Hinterwildalpenbach

Dinsdag: de Lieser van Gmünd tot Spittal

Woensdag: de boven Soca vanaf Kamp Soca tot Prijon testcenter

Donderdag: de Kobarid Strecke

Donderdag: de Koritnica

Vrijdag: Soca 1001 keerwaters en het slalomparcours