Nadat ik zondagmorgen gevlucht was van Gerbens veiligheidsweekend, ben ik direct doorgereden naar oetztal met Jasper. Geen gekke fratsen meer in Hardenberg met bomenzwemmen en gepinde boten, maar echt stromend water! Helaas hadden we de verkeerde Otz ingevoerd in de domdom en kwamen we ergens noord Oostenrijk aan... 
 
Volgende ochtend vroeg toch nog aangekomen en direct gaan varen. Begonnen met de beneden stuk dat in de Inn uit komt. Daarna dachten we dat midden Otz wel een leuke opvolger zou zijn. Maar die was me toch net even te wild. De rivier was sterk verblokt met veel druk erachter. En wat me nog minder beviel was dat hij door bleef stormen. Als je ging zwemmen, dan zwom je ook direct minstens een kilometer WW IV. Halverwege uitgestapt omdat het te donker werd, al vond ik dat helemaal niet erg op dat moment ;)
 
Volgende dag nog een keer de midde Otz gedaan en nu wel helemaal afgemaakt. Deels ook doordat we wat Zwitsers bij ons hadden die de lijnen kenden. Hierdoor voelde ik me meer op mijn gemak en plofte ik er gemakkelijker achteraan.
 ww otz 201410
De rest van de week iedere dag minstens een keer de midden Otz gevaren. Echt een top stuk! Voelde me iedere dag meer op mijn gemak, al werd hij wel gemakkelijker door de dalende waterstand. Verder nog de beneden Venter gedaan, met net iets te weinig water, boven otz, kofels section, wellerbrucke, en nog gekeken bij de boven Gurgl die te laag stond. En nog iedere rare slide die we konden vinden, met als absolute topper een slide van 7 min in Langenfeld.
 
Super veel gevaren, dus bijna geen tijd voor foto's! Alleen wat van de boven Otz, Venter en kofelfalls. Hier moet je het mee doen...
 
De Ballen!
 
Jaivi