Het is de koudste dag van de week. De voorspelling was 9 graden. De Salza hadden we ondertussen wel gezien en dus tijd voor iets anders. De Lassing stond net onder min met 11,9 van de 13 m3 maar bij de uitstap zag het er nog bevaarbaar uit. Onderweg naar de instap piepte de auto nog even over de mogelijke gladde weg omdat het 4 graden was toen we over de pas reden.
 
De instap was zo goed als vlak water maar we wisten dat er meer aan kwam. Met koude handen begonnen we de toch. De eerste stroomversnellingen stelde niks meer voor dan WW1 met een enkel steen maar  steeds meer met een paar kleine keer waters en surf golfjes.
 
ww lassing 20230426 1
 
En voor dat we het wisten kwamen we de eerste grote rotsen tegen, de passage stelde nog niks voor met de waterstand maar Sjoerd zag er wel WW4 in. Je merkte dat het leuke begon. Er waren steeds meer kleine stenen midden in de passages maar het was niet meer dan WW2. 
 
ww lassing 20230426 2
 
ww lassing 20230426 3
Ondertussen is de omgeving heel mooi ondanks de wolken overal dennenbomen en blokken sneeuw in een vrij smal dal.
 
Langzaam begint het verval steiler te worden en de passages langer. We moeten ondertussen netjes om de grotere stenen heen varen. 
ww lassing 20230426 4
 
Al keerwater hoppend gingen we de passages af toen de grote rotsblokken verschenen. Hier kwam toch een stukje die wij niet goed konden overzien en zijn we wezen scouten. Van boven zag dit er best groot uit en zag daarom de lijnen niet zitten. Daarom maar even overgedragen, De rest voer de lijn heel netjes. 
ww lassing 20230426 5
 
Hierna was de rivier weer meer open en maar wel stijlen en lange WW2 passages (met deze waterstand) met een paar wat grotere stenen in het midden die je scherp houdt. Er waren nog wel een paar passages waarbij we goed moesten opletten en 1 die je niet goed uit de rivier ziet. Hier heeft iemand even snel gekeken en de lijn aan gewezen.
ww lassing 20230426 7
 
De passages werden langzaam vlakker en we genoten nog even van de laatste paar tot we de brug van de uitstap zagen. Al met al hebben we erg genoten van de rivier en hadden we dit wel gemist op de Salza.
ww lassing 20230426 6 
 
Traject Klaus tot brug Rothwald weg. 6 km
Peilschaal 11,7m3 en dalend naar 11,3m3
Erwin