8 juli 2021, Na Een stevig ritje over "de 3" met de gebruikelijke opstoppingen en versmallingen passeren we ruim na zessen de Oostenrijkse grens bij Kufstein. Niet lang daarna begint het te regenen en we besluiten niet door te rijden tot in Lienz en ook niet halverwege een tent op te zetten. Een vriendelijke restaurant eigenaar in Oberndorf weet een pensionnetje, we installeren ons en een half uur later zitten we met zicht op het Wilder Kaiser gebirge aan de schnitzel. Die avond en nacht regent het continu.

Vrijdagochtend relaxed ontbijt en net na elven komen we de felbertauern tunnel uit. Het is zonnig maar overal stort water uit de berg. De tauernbach staat hoog, is bruingrijs en dendert naar beneden langs de weg. Mmmmmmm...

Beneden in het dal komt de Isel erbij en een denderende grijze klotsbak begeleidt ons naar Lienz.

Op camping Amlacher hof zetten we onze tent op naast het oude gasthof, naast het zwembad. Het is een atypisch kanoplaatje. Niet veel later arriveren Anke en George.

Die middag fietsen Saskia en ik nog 25 km de hoogwater voerende Drau omhoog om het een kano traject bij Abfaltersbach te bekijken. Een steile keienhelling met een 10% verval "lacht" ons tegemoet. Met minder water te stenig om te varen en nu zoveel water dat je niet wilt varen.

Zaterdagochtend komt Mark ook af en met z'n vijven gaan we invaren op het slalom parcours van de Drau, van de Galitzen klamm tot het zwembad van Lienz.

DCIM\131GOPRO

Het begint rustig, het water is weer schoon maar staat nog best hoog. De stenen zijn weer zichtbaar onder water en easy spelen we naar beneden. Als het water van de centrale erbij komt gaat het een graadje harder. Mark heeft het nog over een wand in de uitstroom die de waterkracht moet breken, die plaat hebben we nooit gezien, overspoeld.

DCIM\131GOPRO

DCIM\131GOPRO

Dan begint het slalomparcours en dat is toch andere koek, zeker om alle keerwaters te varen, voor rotsblokken op te varen en daaronder terug omhoog te komen. Hier kunnen we weer even wennen aan waterdruk, voor sommigen onder ons het eerste echte wilde water in 1,5 jaar.

DCIM\131GOPRO

George tackelt een paddo maar die bijt van zich af. De heupen zijn roestig en na 2 pogingen komt het rooie helmpje boven. Saskia fluit haar alarm en ik breek de oefening af en speer achter George aan. Anke neemt peddel over en ik douw de boot en George richting de kant.

DCIM\131GOPRO

Snel heeft hij hem in een keerwater. Na het hozen lunchen we en lopen George, Mark en ik omhoog naar de start van het slalom parcours, nog een keer 😀

DCIM\131GOPRO

Snel daarna zijn we bij het eindpunt, de freestylewals vlak daarvoor leek verdwenen bij deze waterstand of mogelijk weggespoeld. Wat ervan over was nodigde niet uit (steile wals) tot spelen.

Op de camping zijn Pepe en Els toegekomen.

Vanavond nog 4 vaarders erbij en dan zijn we compleet voor het eerste deel van de week.

Greetz, Menno