Salza 2002, Zondag

Traject: Salza vanaf Lassing-monding tot midden in Konglomeraat kloof

Peilschaal Salza: 197 cm

De zon schijnt, het is strak blauw dus grijpen wat je grijpen kan is het motto. Het mooiste van de Salza staat vandaag op het programma.

De Salza is hier een groot speel paradijs waar gesurft geloopt, ondersneden en gespint kan worden. Liggen dat soort trucs je niet, dan zijn en heerlijke golftreinen om op weg te dromen totdat een scherp keerwater of smerige paddo je koud verrast.

Voldoende entertainment om een club Batavieren een dag op bezig te houden.

Lunchen op een strandje in de zon. De basis temperatuur is in het begin van de week nog niet zo hoog dat de blote bast tevoorschijn komt.

Cees amuseert zich kostelijk met de nieuwe rodeo canadees. Hij zwemt nog wel regelmatig omdat de rol niet betrouwbaar genoeg is. Dat weerhoudt hem er niet van om ook de surfkes mee te pakken.

Midden in de "lange gasse", een in de konglomeraat bodem uitgeslepen kanaal bevat een paar fantastische surfgolven. Saskia heeft hier haar finest moment van de dag!

Tegen het einde begint de vermoeidheid wat toe te slaan. Na 3 rolpogingen geeft Franc het op. Midden in de konglomeraat kloof delft hij het onderspit.

Peddel, boot en vaarde eindige circa honderd meter van elkaar gescheiden en uiteraard ook nog eens aan veerschillende kanten van de  rivier. tijd voor de reddertjes!

Zo! de eerste dag met een gouden randje zit erop. Op het uitstappunt even snel een Weizen naar binnen klokken om daarna op de camping nog zo lang mogelijk van de zon te genieten.

Saskia Paul en ik verkennen eerst nog even snel het Gesase in de Enns, de Erzbach bij Hieflau en zijn zijrivier de Radmer.

Het Gesase ziet er zoals gewoonlijk in het voorjaar totaal onbevaarbaar uit, meters brede en diepe walzen, golven van Hawaians formaat en voldoende kruisjes aan de kant om overmoedige gedachten de kop in te drukken. 

De Erzbach lijkt goed bevaarbaar en de Radmer heeft ook redelijk water. In die laatste moet echter ergens een kloof zitten met WW IV en V. Dat kunnen we echter zo snel niet vinden. Laten we dat morgen met de rest van de club maar eens proberen.

Hoofdpagina | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag

Flubber