DWD 10-10-10

Vaarders: Joep (Laarakkers), Rick, Harry, Menno (nou ja, varen, dweilen, zullen we maar zeggen)

Waterstand: 17 graden en zonnig

Het is vandaag brandingdag, de nieuwe ww cie heeft het brandingvaren maar weer eens op de agenda gezet, in de hoop dat het weer meewerkt. Er hebben zich zelfs wat batavieren voor opgegeven, het moet niet gekker worden. Harry heeft Monster ter Heijde op het hoog, daar zijn de surfvoorspelling vaak het best.

Nou, dat weer, dat werkt helemaal mee, het is hartstikke mooi, 17 graden, strak blauw en stevige oostenwind. Een branding als een uitgezakte pannekoek. uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de zeevaarders van een andere club het een hele leuk deining vonden. Ergo, geen branding vandaag.

Harry zijn alternatieve programma is DWD. De consequentie is wel dat hij de aanmeldingen moet gaan afbellen want DWD is nog net een maatje te heftig voor hen.

Resultante is een klein ploegje, Harry, Rick, Joep (Laarakkers, zoon van...) en ik.

Zoals gezegd, het weer was fantastisch, de baan ook. Joep ook, net uit het nest gevallen, bijna zelfstandig, laat zijn vader alle hoeken van de Durance zien en vaart mij er in iedere DWD-feature (wals, golf, whatever) met afstand uit.

Rick doet het ook goed maar Harry imiteert een vochtig dagblad, hij heeft weer eens een weekje lang doorgehaald. Ik hoop nog op de beroemde kots-scene op de lopende band waarbij Harry achterstevoren zitttend een raft met 6 toeristen in een grote gele golf naar beneden laat verdwijnen. Helaas, zijn maagzuur productie ligt blijkbaar ook op half zeven.

Rick gaat goed, is scherp als altijd en laat alleen op het einde zien dat 2 uur voor een papa te lang is, de baan neemt de regie zo af en toe over en de rol wordt stevig aangesproken. Ook hier blijkt weer dat rodeo vaarders die een snelle rol hebben hun capaciteiten om overeind te blijven verwaarlozen, als Rick de balans kwijt is duikt hij direct richting achterdek voor een rodeo rol, de steunfase wordt reflexmatig overgeslagen.

Genoeg gesproken over anderen, waar komen al die foto's vandaan, waar zijn die beelden van de headcam?

Bij aanvang had ik namelijk nog het plan om een volle ronde met de gopro helmcam te varen. Maar op dwd moet je dan wel zeker zijn dat je niet omgaat, want 50/50 ben je de camera dan kwijt als je de bodem schampt.

Ik zal het maar toegeven, die vochtige krant van Harry is bij mij doorweekt, van welk vocht? Laat ik het daar maar niet over hebben. Ik vaar als een krant, kom de baan wel af, pak mijn keerwaters wel, maar het voelt helemaal niet lekker. De boot is niet goed, te klein, te kort, te rond, te vlak. Of ligt het aan de baan?

De baan is tegenwoordig niet helemaal zoals we het gewend zijn (proef ik daar het begin van een smoes???) de eerste wals ik kapot gemaakt, spoelt goed door voor de rafters en downhill kanoers (moi) maar om leuk te spelen is het helemaal niets. Ergens hebben ze de cofiguratie veranderd want de speelplekken zijn moeilijker te halen en spoelen/pulseren ook vaker door.

Rick,Joep en Harry hebben daar misschien wel last van. Ik? ik niet hoor. Ik waggel door de keerwaters, breng serieuze schade toe aan de de oranje rotsen va nde baan en wordt regelmatig gebacklooped in de golf voor de tweede brug, spoel ongecontroleerd achterstevoren terug een wals in, om daarna backloopend aan Harry voorbij te spoelen (hij had medelijden en ging niet dwars op mijn boot liggen), amuseer me nog steeds kostelijk maar vraag me toch regelmatig af of de tand der tijd niet toeslaat (-;)

Het laatste kwartier besteed ik maar aan foto's maken vanaf de kant, als ik dat op het water had gedaan was ik waarschijnlijk ook nog mijn camera kwijtgeraakt.

De laagstaande zon zorgt voor knallende beelden.

Na deze heerlijke off-day rijden terug naar het oosten. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.

Menno