DWD Zoetermeer 13-07-08

Tja, het was toch alweer een tijdje geleden dat ik de boot uit moest. Bijna alles heb ik nu geprobeerd, Bomen (lees meer....), een te dikke wals (lees meer...), een pin, in mn eerste anderhalf jaar leverde dit nog zwempartijtjes op. Maar de rol zit er altijd stevig in en nieuwe mogelijkheden om in zwem-problemen te komen raken uitgeput. De laatste dikke walzen en zelfs het koppen van een kei (lees meer...) kregen mij de laatste tijd niet meer uit mn boot. Tuurlijk, ik heb de onderspoeling en de siphon nog niet geprobeerd, maar zelfs voor een Harry wordt dat te riskant. :D

Alhoewel.... een drijvende onderspoeling? Dat kan natuurlijk ook nog! joepie!

Regelmatig begeef ik me richting Zoetermeer, om daar de wildwaterbaan onveilig te maken. In het begin nog voorzichtig, maar al snel hing ik in elke golf. Mijn "zwemscore" op DWD was nog altijd blanco, al heb ik al wel een keer meer als de helft van de baan op de kop gedaan....

Vandaag was ik er weer, een lekker dubbel uur rammen op DWD. Arjan , een non-Batavier was er ook en samen spelen we voornamelijk in de bovenste wals. Nog maar net kan ik een beetje spelen in deze wals, hiervoor was hij toch nog wat te direct (en dik?)

We gaan lekker los, dit terwijl ik een uurtje eerder nog als een doedelzak in de boot zat bij Arend Bloem voor de deur. Af en toe varen we de baan af, en spelen onderweg met de keerwaters en elke golf die ons ook maar een beetje vasthoudt. We kennen deze baan dan ook op ons duimpje.

Er zijn aardig wat rafts op de baan en regelmatig moeten we de golf uit en wachten tot ze voorbij zijn. Één keer lijkt het erop dat ik vandaag dan toch een rothoekje heb gevonden waar ik misschien toch nog in de probleempjes kan komen, maar na een paar pogingen zit ik, eigenwijs als altijd, toch weer rechtop. Maar uiteindelijk lukt het dan toch...

Als we weer lekker bezig zijn in de eerste wals bovenaan de baan, zie ik een raft aankomen. Tuurlijk heeft afvarend verkeer voorrang, maar nog ff snel een move maken in de wals kan nog wel voor ze er zijn. :D Ik vaar in, en spin een beetje. Dan komt het raft al op me af. Chips! Ik probeer nog weg te komen, maar de wals beslist anders en legt me klaar voor het raft! Ik kijk nog even recht in een paar verschrikte ogen, en dan stuitert het raft volle bak over me heen. M'n peddel wordt uit m'n handen geslagen. Op z'n kop onder het raft voel ik aan alle kanten om me heen, maar voel geen rand, alleen maar het rubber van de bodem van het onding. Geen peddel, geen zin om onder een raft in een spoelhoekje te blijven draaien en er dan in zo'n dode hoek uit te moeten, met de kans op er dan niet onder vandaan te kunnen komen, of op de kop onder het raft mee de ondiepe baan af te stuiteren, trek ik met ferme tegenzin aan het beruchte koordje en voel het water in mn boot lopen.

Toch stap ik nog niet uit, ik wil gewoon niet en baal als een stekker dat mijn nulscore op DWD er dan aan gaat... Dan, plotseling voel ik de rand van het raft! Ik trek mezelf een beetje er naar toe, en zo komt het dat ik rechtop, met een volle boot (zonder luchtkussens, wie heeft die nou nodig?), Half onder het raft geplakt zit.

Ik sluit snel mijn spatzeil, in de ijdele hoop zo net genoeg lucht in de boot te houden om met de handjes het volgende keerwater te halen. Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn en als ik me afduw van het raft ga ik gelijk achteruit het volgende verval af, vol over de achterpunt en weer om.

Zonder peddel, Boot vol. Zelfs al zou ik overeind kunnen komen begin ik waarschijnlijk aan een avontuurlijke rit naar het eindpunt van de baan die ik zo nooit zou halen, dus.... Ik moet er dan toch echt aan geloven. Ik trek opnieuw mn koordje los en stap nu echt uit. Ik sta gelijk in een ondiep keerwater, met mijn bootje.

Dus eigenlijk technisch gezien, heb ik nog steeds niet gezwommen op DWD :D

Dan kom ik tot de verschrikkelijke ontdekking dat mijn camera nog aan 't filmen is, das waar ook! Ik ging net een mooie run op DWD op film vastleggen.........

 

groetjes, Harry