DWD zondag 16 sept-2007

vaarders: 6 man en 1 vrouw, waaronder 3 batavieren, nl: Sven, Marcel vd W. en Harry

Marcel vd W. en Harry wilden zondag naar DWD. Na ons te hebben aangesloten bij een groepje amsterdamse vaarders, gegroepeerd door Buco van www.kano.startpagina.nl , belde Sven nog of er wat gedaan zou worden. Ook hij zou naar Zoetermeer komen.

Ruim op tijd waren we al ter plekke, het was vrij druk. Naar later bleek waren wij het enige groepje kayakers. We konden varen van 1 tot 2 (deze tijden willen nog wel eens veranderen, dus als je ook wil, bel altijd ff van te voren hoe laat je de baan op kan).

We varen wat in onderaan de baan, die net aanstaat. Sven en de meeste anderen zijn met hun speelbootjes. Marcel heeft zn Jive bij zich, en zelf neem ik de burn, aangezien ik volgende week op pad ben met nirjhara in oostenrijk en ik vast wat gewend wil zijn aan deze boot.

Dan gaat ook de lopende band aan en kunnen we omhoog. We traveseren voor de buizen langs en varen het bovenste keerwater in. Het eerste verval neem ik op rechts, zoals meestal, en wordt (ook net als meestal) meteen achterover geloopt, alsof ik in mn speelbootje zit. Mmmm, lekker begin.... Ik rol, en vaar weer uit. Als ik me klagend (:D) bij de rest voeg, krijg ik te horen dat íe veel makkelijker over links te nemen is. Dit klopt inderdaad, in al mn volgende runs heb ik nergens last van. Ook het varen in mn burn gaat lekker.

Meestal vaar ik DWD in mn kleine doppie, maar het is toch wel veel makkelijker in de Burn. Lijnen gaan veel mooier, ik lig stabieler in de turbulente keerwaters en ik word veeeeel minder gepakt. Wel mis ik een beetje het spelen, al pak ik wel telkens even een surfje mee op de onderste golf.

De anderen varen ook lekker zo te zien. Buco, normaliter zwemspecialist op DWD, zwemt geen één keer, zn meisje rolt netjes in de hoofdstroom (ook dat had ik wel eens anders gezien bij haar),de jongste van het stel (14!) vaart heerlijk gecontroleerd in z'n speelbootje, Sven speelt regelmatig in de walzen en golven en gaat goed zoals altijd.

Marcel vaart nette run na run. Het enige vevelende zijn die hydro-speeders. Een hydrospeed is een blok schuim waar je met flippers aan op ligt en de baan afstuiterd. En daar zijn er veel van. Errug veel!!! In een langerekt lint komen ze de baan af, en als de laatste beneden is de eerste alweer bijna beneden. De golf onderin kan je dus niet in en het is oppassen wil je niet iemand met je boot torpoderen als je afvaart. Ook het baanpersoneel ziet dit en roept ons. Wegens deze drukte mogen we strax nog even doorvaren, omdat we zo niet lekker door kunnen knallen.

We pauzeren even, en mogen daarna weer. Al met al hebben we zo behoorlijk wat meer vaartijd als normaal, en onze laatste runs zijn al veel minder mooi wegens de vermoeidheid. Marcel moet toch een keer zn boot uit, maar zit gelijk in een keerwater en hoeft niet zwemmend de hele baan af. Dan is de koek op en de pijp leeg en stappen we voldaan onder de douche. Sorry, geen fotos. Camera in de auto laten liggen.

Happy Boatin' and Be Safe, Harry