Dutch Water Dreams Revisited

24 maart 2007

Mag7 moet vandaag trainen op DWD. Diverse andere batavieren grijpen de gelegenheid aan om veel te veel geld voor een uurtje varen neer te leggen. Maar ja, als je het vrouwtje dan toch moet wegbrengen, dan kun je net zo goed zelf ook lol hebben...

Dus Arne, Coen en Menno gingen gedwee mee met de ladies day. Arne en Coen telden ook 25 Euro neer en mochten een uurtje achter de ladies aan varen. Menno? die mompelde iets over een squash-elleboog en "sparen voor pasen", die maakt dus alleen maar foto's en film.

Rick en Erik hadden de oproep van Mayke op het messageboard gezien en waren ook van de partij.

Stipt elf uur gingen de pompen lopen. Een voor een begonnen de royaal uitgevallen jachtgeweerlopen water te braken en werd de baan gevuld.

Opmerkelijk is altijd weer de "traagheid" van het water, zo snel als het in de loop va nde dag onder je door suist, dendert of KNALT, zo lang duurt het voordat het water aan het einde van de baan is.

Ik heb het starten van de pompen staan filmen, vanaf het moment dat de eerste pomp aan gaat tot het moment dat de de derde pomp het hele start bassin gevuld heeft, dat schat ik toch al gauw in als 5 tot 8 minuten. Op dat moment ben ik rustig naar beneden gelopen, naar het einde van de baan (minimaal 10 minuten na het starten van de eerste pomp) en daar was nog geen water. Rick en Coen lagen rustig in een keerdroogje te wachten tot het water kwam.

De baan is ca. 350 meter lang, en het duurt dus iets van 10 minuten voordat het water op volle sterkte beneden is. Dat is een traag baantje, no problemo voor de Batavire! toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menno