Achter de speedboot september 2007

Vaarders: Roel, Sven, Nonja, Harry, Bert, Ron en Tom (en Niek en Kira in de speedboot)

Dit keer waren er meer dan de vorige keer, en zo te zien had iedereen het goed naar hun zin.

Voor een paar was het de eerste keer, en dat viel niet mee om er goed in te komen in de hekgolf.

Zeker niet voor Nonja en Tom die kregen het maar niet voor elkaar. Nonja, die baalde wel, weer niet gelukt.

Harry die had de smaak te pakken deze keer, hoe wel hij wel weer vaak als een duikboot ten onder ging. Maar tja, dat is Harry. Maar met het touw achter de boot was het geen duikend Harry, maar hij krijg vleugels zo hard stuiterde hij over het water. Volgende keer een parachute mee nemen Harry!

Sven die een klein feestje de dag ervoor had gehad, duik bij de eerst poging meteen in de golf en was niet meer te stoppen, een reis van een paar kilometer ( ff op en neer Den Helder - Cuijk)

Andere zeiden tegen Sven, nu is het wel genoeg voor jou! Wij willen ook.

Roel, die vond super om een keer onder de speedboot te varen. Wat eigenlijk niet zo was gepland maar ook een belevenis een keer ??

Voor de ouderen onder ons, tja wel foto’s maken lekker droog in de speedboot. ( Ron)

Een stabiele steile en surfbare golf was nu geen probleem, de boot zat goed vol achter met een filmploeg en diversen fotografen.

En die andere niersworrier die had ff geen zin in dit. ( Frank)

Het was weer goed, dus voor de mensen die volgend jaar ook zin hebben om te mee te maken.

Volgend jaar in mei, welke datum is nog niet bekend, maar dan wel een keer op een zaterdag van 15.00 u tot ?

Groetjes Bert van der Venne

 

Er was een speedboot geregeld om even op de maas in Gennep mee te spelen. De groep was niet al te groot, maar dat heeft natuurlijk als voordeel dat er meer te spelen is voor ons.

Roel had op de een of andere manier de blauwe Dagger van de club in zijn kleine Fiatje gekregen, en was daar zelf ook nogal verbaasd over. Harry lag als eerste in het water, maar moest nog even wennen, Bert volgde snel en die had meer voordeel met zijn lange boot die beter in de golf bleef hangen.

Met Harry ging het nu ook goed, hierop kwam Roel ook het water in en had de smaak meteen te pakken. Maar Sven overtrof ons allemaal, gewoon strak langs de boot invaren, je op de golf laten vallen, en dan peddelen en hem recht houden. Hiermee ging hij meteen een ruime 50 meter mee, en daarna weer terug.

Nonja en ik zaten nu ook in de boot, maar het was nog even wennen bij ons. Het was Roel ondertussen gelukt om zo dicht op de boot te varen dat zijn boot onder de motor terecht kwam , maar gelukkig kon hij zich ervan wegduwen.

Ron zat er ondertussen ook in, en zat een paar keer op de golf, maar ging snel in de speedboot om foto’s te maken (net zoals Niek en Kira dat al aan het doen waren). In totaal zo’n 1.5 tot 2 uur gespeeld totdat we aan het touw achter de speedboot gingen hangen.

Zoals Harry het zo mooi vertaalde: dit is briljant! Ik sluit me aan op deze uitspraak want dit gaat toch nog wel even iets harder dan op de golf meesurfen. Roel zat zelfs tegen de 70 km/h. Hier blijkt toch wel dat een langere boot wel fijner is met het rechthouden en minder stuiteren, maar ook wel lastig is met het touw omdat die tegen de boot aan komt, en het sturen daardoor lastig wordt.

Ik ben er de volgende keer zeker weer bij,

Groeten, Tom van Haaren

 

Afgelopen zondag was het weer zover, surfen achter de speedboot. Rond enen vervoeg ik me op de loswal in Gennep. Er is nog helemaal niemand. Ik schuif vast mn lunch naar binnen en net als ik me begin af te vragen of ik de enige kayaker ben, komt Bert aan.

Hierna volgen ook spoedig nog meer Batavieren , o.a. Ron met kroost. Snel in het neopreen en met een himalaya-start het water in. Angelo is ook al ter plekke en we kunnen gelijk los. Op de vorige speedboot-dag lukte het bij mij allemaal niet zo, maar vandaag gaat het stukken beter.

Al snel hang ik in de golf achter de speedboot, dit is best lachen. :D Angelo heeft zijn boot duidelijk beter getrimd dan de vorige keer, en invaren gaat dan ook aanzienlijk makkelijker. Bert heeft deze keer een creeker bij zich, en hij surft zich suf.

Sven vaart redelijk gemakkelijk in, en zit veel in de hekgolf. Ik kan het niet laten om op zn Bataviers een beetje te fokken en gooi mn bootje een aantal keer vrolijk in de hekgolf pal voor Bert zijn neus. Je moet je plaats binnen de Batavier wel een beetje opeisen ..... :D.

Ron gaat , na een aantal pogingen om in de golf te komen, mee in de speedboot en maakt daar veel foto's. Zo hang je dus in de golf met ong. 4 cameras in je gezicht. Sven en ik maken ook een mooie duo-surf.

Dan is het tijd voor de lijn. Roel gaat eerst en gaat steeds harder, tot íe uiteindelijk vanuit een bounce een dikke crash maakt, erg vet. Dan is het mijn beurt. Vorige keer vond ik het allemaal nog wel wat hard gaan, maar vandaag heb ik schijnbaar meer mijn dag. Met mn korte bootje begin ik direct als een gek hoog te bouncen zodra ik snelheid krijg. Dit resulteerd (natuurlijk) in mega-vette crashes. Toch blijf je dan nog best makkelijk overeind, door met je handen wat te steunen.

Uiteindelijk ga ik op mn dak, maar een handenrol brengt uitkomst :D Er gaan er nog een paar voor een ritje achter de boot, en dan is het feest over. We kleden ons om, en nemen afscheid van Angelo die er vandoor blaast met z'n boot. Dan druipen ook wij af....

Greetz, Harry