Zandvoort

Zaterdag 17-10-2009

De bedoeling was om op zaterdag naar Hohen Limburg te gaan, maar Roel kwam met het idee om te gaan branding varen. Er was genoeg wind dus plannen omgegooid en wij via het messageboard afgesproken met Roel. We zouden zaterdag tussen 10 en 11 in Zandvoort zijn. Uiteindelijk waren we maar met zijn drieën en twee vrienden van Roel die gingen kite-surfen. Er stonden mooie golven: Voorin wat lager en achterin de mooie hoge. De wind en de dwarse stroom die er stonden leidden er wel toe dat je elke keer na een surf weer een eind moest terug lopen of varen.

Voor Eline was het de tweede keer op zee branding varen. Even door de golven naar buiten varen en een poging wagen om terug te surfen. Dat lukte wel maar met een zwempartij aan het einde van de surf. Maar goed, dat gebeurde Roel ook. Ik moet wel zeggen, het ziet er apart uit als je aan komt gesurft en je ziet twee anderen zwemmend naar de kant komen. Roel had al snel het probleem met zijn eskimorol verholpen en Eline kreeg na nog een paar keer zwemmen de slag van het surfen ook wat beter te pakken.

Zelf ben ik ook een paar keer flink gewassen door voorover van de golf af te duiken en een paar keer over de kop te gaan, maar dan achter de golf maar weer rechtdraaien. Ik heb wel een keer goed hard met de voorpunt de grond geraakt. Dat was minder, vooral omdat je met je voeten toch al zo veel plek hebt in zo’n klein bootje. Maar wat Roel al eerder had geroepen: Laten we het anders doen vandaag, geen draaiingen, maar gewoon recht naar beneden surfen. En omdat alles anders ging, gaat ook het schrijven anders: Als enige niet gezwommen, en daarom juist schrijven.

Maar boven alles was het een lekker dagje branding varen met veel en hoge golven, dus toen we aan het eind van de middag naar huis gingen hadden we een voldaan gevoel. Een ding was wel jammer, we hebben maar één foto kunnen maken, want de vaste fotografen waren er niet bij.

Groeten Roel , Eline en Sven.