Branding Ter Heide

Zondag, 24 oktober 2010

Uitgeslapen en wel (sommigen meer dan anderen!!!), op weg naar de branding in ter Heijde.

Het is toch al zeker 10 jaar geleden dat ik voor het laatst in de branding heb gevaren! Tijd voor een herhalingsoefening dus.

In ter Heijde ontmoet ik al snel Harry…later…veel later zal ook Martijn zich bij ons voegen. Heerlijk weertje, met een stevige aanlandige wind, zonnetje afgewisseld met een stevig buitjes.

Al sjouwend met de boot komen de herinneringen weer naar boven, windje in de haren, zout in mijn contactlenzen en tegen de wind in sjouwen met de boot.

De branding is beperkt, veel schuimkoppen. Het uitvaren valt nog niet mee (ook dat was ik even vergeten), maar eenmaal ingevaren ontmoet ik weer de heerlijke golven, lekker meedeinen, en niet te vergeten een paar goeie surfs! Ook Harry gaat lekker los en laat een paar lekkere surfs zien!

Later, als ook Martijn het instap punt heeft weten te vinden, blijkt het invaren een nog groter probleem! De wind is toegenomen en de branding sterker.

Ik probeer het een aantal malen, maar wordt na het nemen van de eerste golf letterlijk teruggezet op het strand..wat een uitputtingsslag!

Ik voel me net een aangespoelde walvis! Martijn is nog fris en vol energie.., het ziet er leuk uit, vooral als hij bijna vertikaal tegen een golf aanzit, volledig in de golf verdwijnt en weer ergens bovenkomt met een ingeklapt spatzeil.

Kortom weer eens heerlijk in de branding gevaren, voor herhaling vatbaar.

Karina