Kijk ook de film.

Even flink uitslapen, eenmaal uit het bed lijkt de schouder top, dat wat er pijn deed, doet nog steeds pijn, dus de vaar sessie van gisteren heeft niets verslechterd.  Datzelfde geldt voor mijn pols dus groen licht.

Saskia heeft blijkbaar toch een spin-spiertje verrekt en last even een pauze in. Na dfe boodschappen be  ik er klaar voor en en zit rond half vier op het water.

Het is vol op het water maar gelukkig besluit de eerste groep te stoppen en zijn we alras met  een paar Batavieren, Mark, Martijn en nog een enkele aanhanger.

De golf is mooi, bij beide keerwaters kun je invaren en over de hele breedte is er een wals met slechts een paar doorspoelende groene golven. We amuseren ons kostelijk.

 DCIM\130GOPRO

PJ

 DCIM\130GOPRO

Sjoerd

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

Meester Maarten houdt vast aan een longboat

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

Guido

 

De vooruitzicht zijn goed, tot in het weekeinde blijft het water stijgen tot circa 1190 cm, dus nog een halve meter  (op de peilschaal Nijmegen haven) erbij. De golf/wals schuift dan nog verder stroomopwaarts, tot voor de grote paal met de pallets. Je kunt dan voor die paal langs surfen :)

Vanaf het weekeinde gaat het water licht dalen en af en toe weer een klein stukje stijgen. Voor de hele volgende week kunnen we een vaarbare waterstand verwachten.

Groet, Menno