Kijk ook de film.

Laatste golfdag, 'tis triest maar waar. De waterstand daalt hard en morgen zal er niets meer staan. Dus vandaag moet het gebeuren, de finale bevaring van onze quarantaine wals.  Net na twaalven arriveer ik, er liggen twee non-batavieren  bij de pallets in de golf, verder is het nog stil.

De wals bij het bord is top, geen tandjes, verkeerd opkanten wordt niet afgestraft, surf naar rechts is easy en de wals op het einde bij de bunker wordt beter en beter. Al snel komt een rode axiom om de hoek van de bunker. Maarten mag therapeutisch los, zo lang hij maar niet peddelt. Volgzaam als hij is, doet hij alles op gevoel, de luchtstromen en andere smoesjes om niets te hoeven doen.

ww spiegelgolf 20200315 1

Heel, heel af en toe heeft hij toch nog een slagje nodig....

ww spiegelgolf 20200315 1

Het is druk vandaag met diverse newcomers als Mario, Marije en Patrick. Ook Nonja, Sanne, Wessel, Cees en Rien geven acte de presence.

ww spiegelgolf 20200315 1

Mario worstelt met de spins, zijn achterpuntje blijft water pakken waarna hij uit de golf wordt gedrukt. Oefening baart kunst want een uurtje later betrappen we hem op diverse spinnetjes.

ww spiegelgolf 20200315 1

Sanne gaat next level, naast rust in de side surf ook rust om aan het einde te keren, terug te surfen en vice versa. Af en toe een rolletje, ook die zijn strak.

ww spiegelgolf 20200315 1

Saskia surft een paar uur op rechts en heeft dan de moed verzamelt voor de wals, dat gaat wonderbaarlijk goed en we betrappen haar op 3 spinnetjes achter elkaar. No bijzonderder, ze lijkt het leuk te vinden en is er op een gegeven moment niet meer uit te slaan!

ww spiegelgolf 20200315 1

Als de meeste batavieren naar huis zijn en alleen Cees, Sas en ik hun laatste rondjes draaien doemt er een groot groen gevaarte op vanachter de bunker.

Rien gaat helemaal los, lijkt in zijn eerste runs geen flauw benul te hebben wat de bedoeling is en zwemt al voordat hij aan de golf/wals heeft kunnen ruiken, maar zijn derde poging is helemaal goed en even later surft de canadees en neemt Rien daarbij mee.

ww spiegelgolf 20200315 1

Voordeel van zo'n boot is wel dat je in de wals altijd de corona-kritische afstand houdt, dichterbij, dan lig je eronder :)

ww spiegelgolf 20200315 1

Na die ultieme run is Rien door zijn batterijtje heen en maken Saskia, Cees en ik het nog even helemaal af.

ww spiegelgolf 20200315 1

Dit is de officiƫle sluiting van de golf. Morgen misschien nog een baby walsje op 1045 cm, maar daar zal wel geen belangstelling meer voor zijn.

Groet, Menno