Kijk ook de film.

11 uur, Gert zit al op het water want er zijn want er zijn al wat andere vaarders bezig. Die houden er net mee op, ze moeten nog naar college. Dan zijn ze waarschijnlijk al om 9 uur begonnen. Ik los ze dus af.

De wals lisks naast het verkeersbord is weer als vanouds, lief, kleverig maar geen tandjes. Een mummelbekkie met bizonkit, zoiets...

DCIM130GOPRO

 Gert heeft in het begin moeite de rotatie van zijn boot in gang te zetten, zonder direct de achterpunt in het vallende water te douwen. Meer een vaar sessie van 11 tot 15 uur doet wonderen, uiteindelijk lukken de flatspins vaker wel dan niet. 

DCIM130GOPRO

Olaf uit Wijchen had een dag vrij, zag de  Wildwater Kajak Nederland op feestboek en wist direct wat zijn dagbesteding zou zijn.  ook een kort bootje, leuk voor "air" maar lastiger om netjes te spinnen. Maar ook daar was dat gewoon een kwestie van tijd, even in gesprek met de wals en dan lukken ze rechtsom soepel, linksom duurt langer maar ook dat verkentje wordt gewassen.

DCIM130GOPRO

 

DCIM130GOPRO

 

DCIM130GOPRO

 

DCIM130GOPRO

4 uur lang tollen en surfen we door de wals en de omliggende golven. Af en toe een waterig zonnetje en droog. 

Het laatste half uur komt Wessel, krijgt zijn eerste serieuze wals-training  en makt snel progressie.

 Kernwoorden waren "rust, rustig, rustiger" en uiteindelijk voila, hij cruised door de wals  keert wisselt van kant op het einde en komt weer terug. Daar tussendoor gebeurt er wel het een en ander wat niet goed gaat, maar hij redt zich uitstekend met een rol als het ouwe bestje toch nog een hoektandje in zijn plastic zet.

DCIM130GOPRO

 

DCIM130GOPRO

 

DCIM130GOPRO

 

DCIM130GOPRO

 Net na drie uur is het op, super dagje, heerlijk gevaren en weer progressie gemaakt.

Menno

 Waterstand: 1074 cm dalend naar 1069 cm.