BASF 2010, de Ubaye

La Fresquire -uitstap voor grote kloof

Vol overtuiging van het kunnen van de Kliko, begin ik aan de 'La Fresquire'-passage. Maar daar kom ik snel van terug. Ik ben te zelfverzekerd geworden door mijn goeie dag gisteren. We zijn nog maar net op pad en ik ga om. Wil of kan niet rollen en ga zwemmen. Shit! Harrie heeft door dat ik zwem, en springt uit zijn boot om de werplijn te pakken. Maar ik kom zelf snel aan de kant

Ik zie Harrie achter mijn boot aan rennen, en even later ren ik hem voorbij. Want hij ziet dat Arnold ook zwemt. Ik zie de Kliko uiteindelijk zichzelf vast leggen. Nadat Harry Arnolds boot aan de kant heeft, en Hans hem zelf aan de kant haalt met een lijn, komen Tom en Harrie zich met mij bemoeien. Samen varen ze naar mijn boot. De Kliko wordt aan de kant gehaald en daarna "traverseer" ik op mijn beurt aan de lijn naar de overkant.

Nog geen kilometer later gaat het weer mis. Mijn zelfvertrouwen is weggeëbt en door niks en niemand ga ik om. Ja, weer zwemmen. Waarom weet ik niet, maar zo zij het.

Verderop gaat het beter en krijg ik mijn fratsen en grollen weer terug. We spelen en doen wat aan Batavierse praktijken.

Bij het "Hoefijzer" twijfel ik even, maar geen gezeik, die (ingangs)drop moet ik toch ook gewoon doen!... Pats! ja, en ik ben er over. Ik ga om en kom weer boven. Het hele Bata-camera-team zat klaar om van ieder een kiekje te maken. We zijn weer goed bezig!

Het tweede deel van het Hoefijzer, de keienhelling naar beneden, vaart Kees op mijn verzoek even netjes voor. "Ja!", denk ik, dat moet wel gaan. Als in beneden kom noem ik het een attractie...Leuk.

Arnold heeft een stukje gedragen en voegt zich weer bij ons.

We varen verder om Tineke en Hans van 'De Waterwolf" op te pikken om met ons het laatste stuk te mee te varen.

Nonja

Hans en Tineke sluiten aan vanaf de instap boven de "Race-course", en bij de uitstap vóór de grote kloof gaan we er uut. Op dit laatste stuk gaat Nonja nog eens zwemmen, en ook Hans en Tineke gaan, zoals het een getrouwd stel behoort, saampjes zwemmen. (Dat hebben we eerder gezien deze week! :D )

De waterstand was superlaag, vandaar ook dat we ingestapt zijn bij Fresquire. Bleek toch net ff te hoog gegrepen voor sommigen....

Harry

cu

Lees ook dag 4