De Durance / Kliko-dag

Zaterdag 15 augustus

Vaarders: Hans, Paul, Marcus, Martijn, Harry, Janne, Rien, Nonja

Zoals altijd maken de zwemmers een verslag van de vaardag.

Deze keer is het alleen zeer de vraag of het aan de kwaliteit van de vaarders Ligt. Dit omdat we allebei in de Kliko dobberden. In het diepe gat van de Durance is het ook een onstabiel bootje, hij valt zomaar om! Of het nou door de kleur of door de bouw van de boot komt, dat weten we nog niet. Dat gaan we nu rond het kampvuur bespreken. Wij zijn er van overtuigt dat het niet aan ons ligt!

Ten slot van rekening moeten Klikos regelmatig geleegd worden.

Marcus: “ik dacht dat ik na 2 dagen oefenen op rustigere wateren er wel aan toe was, maar de boot zat natuurlijk tegen.

Ik kende de Klikos tenslotte niet. Dagen vooraf heb ik in de inazone geoefend en dat was een groot verschil vergeleken met de Kliko. Maar het was een leuke en spannende ervaring voor mij.

En ik zou het graag nog een keer doen, maar morgen weer een dag. Paul was mijn begeleider van vandaag, als iets mij niet helemaal lukte hielp hij mij. Het weer was erg mooi, geen wolkje aan de lucht te bekennen. Ik heb 4 keer gezwommen dus voor straf moet ik vandaag schrijven.

Maar daar leren we van. Het is mijn eerste ervaring met wild water en vooral in een kano is het nieuw voor mij.

Over het algemeen verliep de dag goed. We gingen redelijk vroeg onze tent uit. Toen ik er uit kwam stond er brood op ons te wachten.

Later gingen we varen op de Durance. Ik stapte na 3 kilometer uit en werd opgehaald. Toen ik terug was ging ik lekker rustig varen op het meer van de camping ( Eindelijk geen gestress voor mij). En tenslotte gingen we s’avonds lekker met zijn allen forel en champions eten. En tja, nu zitten wij hier te schrijven.

Rien: zoals meestal heb ik toch wel weer gezwommen. Tot de pauzeplek st. Clement heb ik gevaren in mijn eigen Inazone maar daarna ben ik overgegaan op de Kliko, en ik moet zeggen een te gekke boot, ik mis alleen de deksel.

Ik werd zo overmoedig van het lekkere varen dat ik maar eens dacht het Gat wel even precies door het midden te kunnen pakken. Maar dat was dus net niet zo. Het lukte bijna om overeind te komen, maar helaas net niet. Lekker gevaren, mooi weer. Super.

Rien en Markus

 

16 aug: de Gyronde

17 aug: de Bonne

18 aug: de Ubaye

19 aug: de Guil

20 aug: de Guisanne

21 aug: de Bonne