BASF 2010, de Durance

Lees ook dag 4

Dag 5, Durance, van de camping t/m de slalombaan St-Clement

 

De dag dat de dames de "LUL" waren, de dag waarvan ik dacht dat ik NIET zou gaan zwemmen en al helemaal niet op de Durance.

S'morgens kon er een raft geregeld worden. Zouden de dames nu wel het water op willen? "Nee!", is het antwoord. Harry had toen al snel de auto al gepakt om op zijn gemak een paar sloten te gaan bekijken, tot hij opeens gebeld werd. De dames hebben "zin", en staan klaar in hun pakkies.

" OKé!"zegt Harry , "ik ben met een half uurtje terug." De dames gingen het raft vast halen en Rien zijn geleende "Spaanse Vlieg", iets waar hij de hele week al naar uitkeek.

Het halve uur ging voorbij, en er verschenen een paar donkere wolken, meer regen!! Niet alleen in de lucht verschenen donkere wolken, ook de hoofden van de dames voorspelden niet veel goeds. Harry arriveerde, en we konden aan de tocht beginnen. Cees was nog wat vergeten (en dat was niet voor het laatst deze week :red) en kwam ons wat later achterna.

De dames schenen LOL te hebben eenmaal op het water, en ook Rien had het prima naar zijn zin in de OC1. Onderweg maakt Arnold nog een zwemmetje, in een onschuldige bochtstroming laat hij zich verassen door de oever, botst er tegen aan, gaat om en zwemt even later.

Myrthe doet 't beter en vaart netjes met ons mee tot aan het begin van de slalombaan van St-Clement. Daar stapt zij in het raft over om met de andere dames en Harry de baan naar beneden te soppen.

Toen kwam mijn zwempartij. Wie had dat nou gedacht, zwemmen op de Durance..... Ik was aan het spelen in de golf, het ging wel lekker, een flatspin, achteruit de golf in, op mijn achter punt, en weer eskimoteren, ....tenminste... dat dacht ik! Na de 4e keer terug om te zijn gegaan besloot ik toch maar te gaan zwemmen, K..!

De dames hebben eenmaal beneden raftguide Harry ingeruild voor raftguide Cees, en het raft nog maar 's omhoog gedragen, voor een 2e run over de baan.

Martijn vd Staay

Red: Eenmaal op de camping wacht ons een waar culinair feest.

Het eerste Batavarken is klaar om opgepeuzeld te worden. Grote Staay heeft vandaag een vaardag opgeofferd , en heeft de hele dag staan kokkerellen.

Het resultaat mag er wezen, en we krijgen veel jaloerse blikken van onze mede-campinggasten.

Hier trekken wij ons natuurlijk niets van aan, en vullen onze buikies.... Topactie van Hans, die mag volgend jaar wéér mee!

Weekstatus Arnold - 2x gezwommen, 0 x geschreven :(

 

Hoi lieve luitjes,

Ik ben Nettie (vriendin van Harrie),en ik moest 'r vandaag toch ook eens aan geloven om zo'n heel strak pak, helm, met neusklem, enz. aan te zwieren, en met Harry en de meiden het raft te bevaren. En jaja, ik kreeg 'r warempel zin in, en eenmaal in de boot op de rivier vond ik het toch wel super kicken.

Heerlijk dat je niet klem zit in zo'n raft. En t was mooi, die stroming en die natuur op en langs t water. We hadden er lol in; het regende pijpenstelen, maar dat was gewoon mooi op t water.

Dat raft mogen we er wat mij betreft in houden, in een kano zit ik vast,en daar moet ik niet aan denken!!

Meiden en Harry bedankt,en wat een leuke vakantie weer, voor iedereen een knuf.

groetjes, netpret.

Lees ook "the making of"