Thines

Startpunt : 2 kilometer boven de vervallen boogbrug (in bocht naar rechts goed herkenbaar)

Eindpunt: In het stuwmeer, rechts om de hoek is een paadje naar boven.

Vaarders: Gert, Thomas, Menno

Waterstand: zie foto's.

Moeilijkheidsgraad: Ons deel WW IV-V. Maar bij deze lage waterstand waarschijnlijk niet meer dan III-IV+ . Het bovenste deel vlak na Thines moet WW V-VI zijn.

Rivierbeschrijving: www.eauxvives.org. Traject Pont-route de Thines — Confluent du Chassezac

Gert heeft de H lek gevaren op de Tarn, een scherpe steen heeft een kerf van 10 cm gemaakt en daarna is het plastiek uiteindelijk helemaal doorgescheurd. Gelukkig op het laatste deel van het traject, anders waren we nog later thuis geweest.

Vandaag gaan we wandelen. "Mister Guide" gaat met de familie wandelen langs de Thines en wij gaan mee. Voor alle zekerheid nemen we alle spullen maar mee, je weet nooit...

De Thines ligt in een relatief open V-vormig dal. De bodem is massieve rots waar de Thines een grillig kanaal in heeft gesleten. Er staat niet veel water maar het ziet er mooi uit.

We wandelen bijna het hele traject omhoog en laten de families uiteindelijk bovenin het dal achter, zij gaan wandelen. Wij (Bert, Thomas, Robert en ik) hebben boten en kanogerief bij ons dus willen we de Thines gaan varen.

Halverwege, bij de vervallen boogbrug, staat een huis waar ze producten uit de streek verkopen en bezig zijn met het pellen van kastanjes . Waar een oude wasmachine trommel al niet goed voor is.

Wij lunchen daar waarna we omhoog rijden naar een instappunt dat we tijdens de wandeling hebben gevonden. Robert heeft uiteindelijk geen zin en bunnied de shuttle.

De Thines is een schitterende walibi rivier. Sommige passages lijken een beetje op de Bonne, dezelfde lage kloofjes. De passages van de Thines zijn echter smaller, onoverzichtelijker en moeilijker (als er gemiddeld of meer water op staat, nu is het laag, goed bevaarbaar en zeker niet gevaarlijk).

Deze was mij te smal, ik loop wel

Bert beproeft de wandjes

Thomas gaat er wel strak doorheen

Met meer water komen er serieuze rappelekes en moet er wel wat meer omgedragen worden. Nu zijn de kanalen met diverse drops achter elkaar goed te varen.

Een drop hebben we alle drie over gedragen, ikzelf heb twee smalle vervallen ook nog gedragen, die gingen bij Thomas en Bert wel goed.

 

 

 

 

Dit was een super Walibi ervaring.

Die middag varen Bruno, Monique, Bart en Gert het traject ook. Zij stappen wat lager in en moeten, door de intredende donkerte, eerder uitstappen.

Menno

 

Zondag: Beaume

Zondag: Borne

Maandag: Boven Tarn

Dinsdag: Thines

Woensdag: Midden Tarn