Midden Tarn

Startpunt : Na het meer van Vernede

Eindpunt: De brug bij de camping voor de hoofdweg.

Vaarders: Gert, Bart, Robert, Menno

Waterstand: 2m10 op Cocures.

Het heeft nog steeds niet geregend en dus zijn de mogelijkheden voor rivieren niet zo groot, gisteren hebben we de Thines gedaan en verder lijkt het in de nabije omgeving gedaan met het water. We gaan dus weer terug naar de Tarn. Die hebben we eergisteren al gevaren, toen de Boven Tarn.

Eerste passage van de Midden Tarn

Bruno, Bert en Thomas varen opnieuw de Boven Tarn. Ze zullen er nu 3 uur ipv 5 uur over doen, terwijl wij, om bij te tanken (het is tenslotte het bekende brekebeen dagje middenin de week), een tandje terugschakelen en de midden Tarn gaan doen.

Grote eerste slide eerst midden door en daarna nog even opnieuw over rechts.

Robert over rechts

Tweede grote passage, kan links, midden en rechts. Bij hoog water komen hier heel stevige walzen.

Robert pakt de rechter route in het kloofje. Alles is bij deze waterstand mogelijk. Ingang links of rechts, in het midden links of rechts.

Bart moest een keuze maken tussen links en rechts voor het grote blok in het kloofje, maar keuzes maken is moeilijk, dus dwars ervoor en de rivier kiest voor hem, het wordt links. Vorig jaar koos Victor er bewust voor om over het grote blok in het midden te jumpen.

De schuine wals aan het einde van het kloofje wordt Bart echter wel fataal, de krul gooit hem naar links om, de rol zit niet lekker en even later zwemt hij.

In de laatste passage, een klein stukje na het kloofje komt Gert toch ook nog in de problemen. Moet steunen in de ingang van de "S" schiet dan bijna onder het rotswandje rechts en moet met een hele diepe steun de uitgangs wals overwinnen.

Beneden spelen we nog wat, dan rijden we terug om de anderen op te pikken. Zij zitten al anderhalf uur op ons te wachten en houden zich warm met een kampvuurtje en gepofte kastanjes.

Menno

Zondag: Beaume

Zondag: Borne

Maandag: Boven Tarn

Dinsdag: Thines

Woensdag: Midden Tarn