Alpenweek 2008, dinsdag, de Verdon, 4 km onder Colmars tot wegbrug na Thorame-Haute

ProloogZondagMaandagDinsdagwoensdagDonderdagVrijdagEpiloog

Eindelijk instappen met zon, de Verdon een eindje onder Colmars

Het Burn team in actie, Joost, Kermit de Kliko Burn, Saskia, "mag ik je burn even lenen Harry?" en Menno, de nu nog hele Burn. Niet op de foto; Hans, de brandende badeend Burn. Ook niet op de foto, Frank; de niet varende Burn. Ook niet op de foto, de vroegere Burn, nu clubburn (zie Zondag).

Nu nog even de statiefoto als afscheid van de blauwe Burn.

Toen waren er nog maar twee Burns!

Over de samenwerking tussen Saskia en Menno valt niks te zeggen, je had er bij moeten zijn. ; )

 

 

 

 

Opvallend is hoe makkelijk de hedendaagse Batavier afscheid neemt van hun boten. Hans bijvoorbeeld: Het plastic was nog geeneens afgekoeld of hij had zn volgende boot al apart laten zetten. Cees V. liet zn boot gewoon achter in het gat van de Durance en nu weer Menno: eigenwijsheid is deze man niet geheel onbekend en het koste nogal wat overredingsvermogen om zn boot te lijmen met superlijm. Veel liever had hij 'm achtergelaten en verder gelift.

Op onze pauzeplek hielden meerdere Bata's zich voornamelijk bezig met het aanleggen van een keerwater. Tot aan hun borst in het water trotseerden zij de kou en bouwden een dam, zodat je met groot gemak in de surfgolf (gedoopt de "pauze-plek-golf") kon varen. Dat enige Bata's nog steeds niet in de golf kwamen lag uiteraard niet aan de dam, deze was zo vakkundig gebouwd dat we zelfs nu nog verzoeken krijgen uit vele landen om bij de bouw van mega-dammen de ingenieurs bij te staan met raad en daad.

+

Zelfs Martijn was vandaag een beetje vooruit te branden, we schrokken er een beetje van, want hij heeft zich gedurende de hele dag meerdere keren bewogen. Eenmaal ondersneed hij dusdanig dat hij door z'n partner in crime, Alexander K, gered moest worden uit een overhangend wandje. Dit was dan weer op zijn beurt één van de weinige momenten waarop Alexander actief (te zien) was.

Oh nee, Alexander WERD ook nog eens ondersneden, maar of dat nou op eigen initiatief was? Übung macht Meister.

Op de camping kost een douchebeurt 1 Euro, dus.

Ikea's 'dröïeskrem' douchegordijntje . 19,95 Euro, verkrijgbaar bij alle filialen.

 

Deze wals was te min voor deze heren

Hier word Nonja's tweede poging weer afgestraft door passief peddeltje in het water en geen goede uitvoering van de Salsa-heupen. Gelukkig heeft Menno over z'n hart gestreken en hoefde zij niet zonder eten naar bed.

Paddo's...... Pfffffft.

 

Burn nr.5 van deze Alpenweek, want eigenlijk is nr.4 al afgefikt.

Zonder verder verlies van nog meer Burns bereiken we dan toch het eindpunt van deze Verdontocht. Boven verwachting, want er zijn tenslotte nog 3 Burns die heel zijn. Eigenlijk zelfs 4, maar das niet eerlijk, want die zat nog veilig op het dak van Frank P.

ProloogZondagMaandagDinsdagwoensdagDonderdagVrijdagEpiloog