Seealpen 2003, maandag

 

Maandag 28 april

Wat is nou 60 kuub? 

60 kuub per seconde? 60 kuub per minuut? .. 60 kuub per uur? 

Met die onzekerheid vertrokken we s morgens naar Castellane om daar ergens in de Verdon te stappen. Het stuwmeer bij St. Andr gaf echter niet veel hoop. Er stond water in, maar daar was ook alles mee gezegd. Bij de stuwdam uitgestapt voor een eerste inspectie van de rivier van bovenaf. 

Waar waren die 60 kuub die al die tijd op internet gestaan hadden? Welke maatstaf hanteert de EDF? (Electricit de France) In ieder geval geen maatstaf om te kunnen varen, dat zagen we al snel bij het volgende kijkpunt. 

Snel besloten om het programma aan te passen. Voor de volgende dag stond de Var op het programma. Die moest dan maar een dag eerder. Via een mooie route naar het dal van de Var gereden. Zo zie je nog eens wat van de omgeving. 

Voordat we bij het instappunt waren, kwamen we eerst nog door het gedeelte van de rode stenen, een prachtig stuk natuur. 

Bij het dorpje Guillaumes spullen van de autos afgehaald en ingestapt. De eerste kilometer kon rustig ingevaren worden. Daarna kwamen we bij de kloof, de Gorge Daluis.

Onder de brug de eerste echte passage van deze Alpen- week. Velen gingen er goed door, maar voor een aantal was de passage na zon tam voorjaar toch een hele klus. Peddels en boten hotsten door de passage terwijl de zwemmers een veilig heenkomen zochten. Nadat dit ongemak overwonnen was, kon de tocht voortgezet worden. 

De Gorge Daluis is een prachtige kloof, met hoge steile wanden van rood steen. In de boot voel je je heel nietig met zoveel natuurgeweld om je heen. 

Halverwege de kloof uitgestapt bij de reclame waterval. Een mooi stukje natuur, waar je bijna alleen met de kano kan komen. Bijna want ik heb eens mensen zien abseilen van deze waterval en die hadden geen kano bij zich! 

Voor de rest was de kloof, bij deze waterstand, makkelijk te doen. Veel genieten van de omgeving dus. Aan het eind van de tocht kom je, jammer genoeg, in een wijdse vlakte uit. Dat is wel even afkicken na zon kloof, maar alles bij elkaar een schitterend vaar- traject. 

Dat van die 60 kuub zullen we nooit begrijpen, want de EDF was zo slim om niet de goede telefoonnummers op internet te zetten.

Hoofdpagina | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag

Menno