line-up Alpenweek 2009, Sesia, Seealpen

 

wacht tot de youtube video wordt getoond

of ga direct naar de film op youtube 

De reizen

De heenreis: werd gespreid over de vrijdag tot en met de zondag, het doel werd voor sommigen zelf tijdens de reis nog omgegooid van Durance naar Sesia.

Verkassen: van Sesia naar Seealpen, nieuwe first descents gezien in de heuvels bij Nice, in Entrevaux kwamen we thuis.

De trajecten

Dag 1: Sesia van onder Balmucia tot de eerste stuw voor Varallo

Dag 2: Sesia - Genova - Nice - Entrvaux

Dag 3: Verdon net onder Colmars tot ergens halverwege

Dag 4: Coulomb - Var - Camping

Dag 5: Esteron van brug bij Vascogne tot Roquesteron (achter het dorp)

Dag 6: Vesubie, vanaf St. Jean de la Revière tot monding in de Var

Dag 7: Verdon van Castellane tot pint Sublime (pre-Canyon)

De bemanning

Formaat: Voornaam (bijnaam) Achternaam # Alpenweken, # zwempartijen

Les debutant(e)s:

Cees (D'n Trage) Faber 0,0

Alpenweek primeur, liefhebber van slow living. Heeft andere perceptie van ruimte en tijd en dus synchronisatieprobleempjes met de rest van de groep, vooral 's morgens. Goeie kanovaarder, met offensieve vaarstijl. Onverschrokken, behulpzaam. Houdt van natuur; vooral van planten…in zijn sjekkie.

Beatrix (BA-tricks) Verhofstad 0,0

Batavier Alpenweek debutant, maar zeker geen dilettante. Uit de tijd van het micro materiaal. Heeft een speelbootje en een nog kleiner bootje. Veel vaarervaring, dus overleeft een gekozen ongunstig vaarlijntje wel. Herkenbaar aan grote blauwe ogen in kanochador, met hoog helmpie. Niet zo’n goede relatie met dopjes, ducttape en tentdoek; altijd is alles nat. Traint bata kids.

Tom (D’n Praoter) van Haaren 0,3

Heeft als enig doel alle rivieren die zijn vader heeft gevaren met het dubbele debiet te varen. Ook Tom heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd reeds een behoorlijke kajakervaring. Strikt genomen niet een echte Alpenweek debutant, want heeft als zuigeling 18 jaar geleden reeds meegedaan. Heeft een hekel aan de geluiden van de vrije natuur en het gezeur van die ouwe Bata’s bepaalt het liefste zelf wat hij hoort.

Morris (de Grijns van Malden) van de Wiel. 0,4

De Benjamin v.d.club. Alpenweek debutant maar aanstormend talent. Van vijvervaarder tot ww beest,in een jaar of twee-drie. Traint vrijwel dagelijks. Heeft inmiddels ook de warmwaterrol achter zich gelaten. We zijn bang voor verslavingsverschijnselen. Alpenweekgangers die er in 2009 bij zijn geweest kunnen in de toekomst zeggen: wij waren er bij toen ‘onze’ Morris voor het eerst in de Alpen voer....

Maarten (Le Professeur) Holdrinet. 0,0

Regerend NL kanoslalom kampioen bij de masters. Hoe talentvoller de pupil hoe zorgzamer 'le professeur'. Onder vriendelijk behulpzaam extern schuilt ook ondeugend duiveltje. Heeft op het gebied van wildwatervaren al –bijna- alles meegemaakt, maar kan nu voor het eerst een Batavieren Alpenweek op zijn indrukwekkend palmares bijschrijven. So: Eat your heart out, Braat, Backhouse en Oud.

De doorgewinterden:

Nonja (Plopke) Paulissen 3,2

Wordt waarschijnlijk vanwege haar groene wintermuts Plopke genoemd of is het vanwege de Rock & Roll vaarstijl; na confronterend experiment met waterstroom of steen een degelijke eskimorol. Komt altijd boven. Wel wat nuffig vist ze tegenwoordig naar complimentjes... 'Ik maak geen progressie' ja doei! Introduceert logo’s en tunes. Ook gekend vanwege haar interessant-discutabele muziekkeuze. Full member team flopeared mule.

Roel (Dippie) Maasakkers 4,2

Sportleraar, muzikant, en uitstekend impersonator van kwijlende oude mannetjes. Vanwege zijn zwemkwaliteiten inmiddels bijgenaamd ‘Dippie’. Eveneens Full Member Team flopeared mule

Hans (Le grand poulet) van der Staay 14(?),0

Papa van het kamp, enig houder van de Royal Chicken Award (2001) zorgt goed voor de zeultjes. Heeft te veel bijnamen om hier te vermelden, maar de meest bekende zijn wel 'le grand poulet' en 'den flatoes'. Hans' vaarstijl is gematigd offensief. Wordt afhankelijk van het kijkerperspectief beschreven als: 'ligt als een boei in het water' resp. 'Zit als een dikke pad in zijn boot'.

Menno (Flubber) van Renswoude. 16,1

In Zuid Afrikaans bekend als witwaterbaas, maar mag nog niet naar Chili, moet eerst meer oefenen. Meestal gematigd offensief vaarder, met verantwoordelijkheidsgevoel wanneer het echt spannend is voor de club. Kan echter ook zwemmen. Naast varen altijd in de weer met foto-, video-, computer- en andere techno-gadgets. Heeft geen tijd voor andere zaken, wel voor banaliteiten.

Saskia (Den Vurzichtige) Hoeksema 16,0

Ondanks avontuurlijke afkomst bijgenaamd ‘Vurzichtige' wegens haar oerdegelijke en defensieve vaarstijl. Soms wat verlegen te vinden in de surfgolfjes. Zeer verstandig. Lijkt trouwe levens- en varensgezel van Menno, maar is waarschijnlijk gewoon Menno's moeder.

Franc (Bonpa) Schalkx ?,1

De grand sinjeur van de Alpenweek 2009.Trouwe klant van de club supersport, rustige defensieve vaarstijl met een rustig defensief surfje op zijn tijd. Gezellige vent, veel ervaring, copiloot.

Marcel (Den Compteur) van Waard 3,0

Vanwege zijn gewaardeerde rol als penningmeester van de club aan zijn bijgenaamd gekomen. Altijd fris geschoren. Op het water herkenbaar aan zijn schichtig offensieve vaarstijl. Degelijke compacte rol haalt hem meestal uit de Penarie.

Jaques (D’n Dunne) van der Donck 2,0

Degelijke vaarder, kano poloer uit Alphen a.d. Rijn. Begon vol goede moed aan zijn tweede Alpenweek, maar werd helaas ziek en heeft daardoor veel vaardagen moeten missen. Leeft op bij (het stoken van) n kampvuurtje

Erik (GVR) Vermeulen 3,0

Grote Vriendelijke Reus, varend in dito plantenbak, altijd handig voor een reddingsactie. Gematigd defensief vaarder die wel graag een surfgolfje trasht. Is alleen niet zo vriendelijk voor peddels.

Harrie (King Harald of the Waves) Kruyver 2,0

De man met de meeste ww kilometers in 2009. Naar ons gevoel al eeuwen Batavier. Leek eerst een aardige vent maar de laatste seizoenen ontwikkelt hij zich helaas tot een vervelend etterbakkie. Op het water een betrouwbare vaarmaat. Meer voor de hand liggende bijnamen hechten niet aan hem.

Paul (Pol ’t Blokske) Swinkels 16,0

Dit jaar met droppot en al verhuisd naar de auto van Maarten. Stevig en altijd laag op het water, maar is de laatste jaren degelijker gaan varen dankzij de vijvertrainingen. Zijn halve paniekslagjes uit het verleden die hem wel eens in de misère hebben doen belanden, zijn inmiddels geheel verdwenen. Al sinds jaar en dag op onnavolgbare wijze penningmeester van de Alpenweek. Dit jaar de 0 gehouden.

Martijn (?) van der Staay 5,1

Kan nog goed komen met Martijn.... na de pubertijd. Alle tips over gezonder eten, lifestyle, training etc. hebben nu toch geen zin. bij vlagen toont zich ineens wat vaarinzicht, talent initiatief en zelfs verstand. Maar nog te weinig ontloken voor een echte bijnaam, hoewel Nonja hem een scheetje vindt. Misschien zou 'petit flatousse' wellicht blijven hangen.

Cees (C-Mental) Verhoef. 9,2

Canadees vaarder tot hij er in valt. Daarna doorsnee zwemmer. Member team Flopeared Mule (bijnaam VW bus Jantine)

Dennis (Den Altruïst) Eijkmans 7,1.

Ondanks gebrekkige voorbereiding, niet in de problemen geweest. Ziet het rijden met zijn oude Landrover ambulance als deel van de vakantie en is nooit te beroerd zware zaken als keukenkisten, tenten en andere zut te vervoeren, Dennis zegt nooit nee, heeft altijd gereedschap mee en helpt iedereen. Maar om hem nu de bijnaam als vervoerhoer te geven vonden we respectloos. Tevens member team Flopeared Mule.

De landrotten:

Max. (Pain au chocolade) Vermeulen.

Waar zijn toch al die chocolade broodjes gebleven?

Claire (Bikechick) Vermeulen, Crost de hele camping af met haar zwarte fiets tot grote jaloezie van Menno. Dat leidt tot ongelukken!

Anne (Captain Krik) Vermeulen De onbetwiste commodore van de Vermeulen Federation en Starship Enterprise (de camper van de familie Vermeulen).

D',n B:

Ging mee, was co-chauffeur voor Maarten, maarvond de Durance omgeving te tam en besloot dus vrijdag uiteindelijk toch niet mee te gaan. Speciaal voor hem het plan omgegooid naar de Sesia (daaaaaag, mocht je willen-;) Maar toen was het opeens het weer, het thuisfront en werk waardoor hij afhaakte.

What can we say more? Voor Maarten hebben we een betrouwbare co-chauffeur gezocht en gevonden.