Seealpen 2003, woensdag

Vandaag gaan de papa's met de kinderen de Issole varen en de overblijvers gaan of anderen of mee naar de boven Verdon waar nog een mooi stukje wildwater IV+ op ons ligt te wachten.

De aanblik van WW IV+ met redelijk veel water erop nodigt voor de meeste onder ons niet echt uit tot instappen zodat op het instappunt in Allos besloten wordt dat het aantal ervaren vaarders te klein is om dit stuk veilig te varen met deze waterstand. We rijden terug naar de camping om vandaar af naar de wegbrug naar Allons te varen. Daar hebben we helaas geen foto's van. Het water was hoog genoeg voor mooie foto's.

 

De jeugddag is een succes:

door het warme weer van de afgelopen dagen is het water nogal gestegen en blijven er weinig geschikte plekjes over om met het kleine grut te varen.

na wat heen en weer gepraat moet het de issole maar worden.

kira, alex,robin,margot,els,benke en martijn hebben er best zin in, en tom heeft na een hevige innerlijke strijd besloten mee te gaan naar NICE ???

De vaders worden verder nog ondersteund door dennis en jan.

Bij de isole aangekomen mooi helder blauw water en veel bomen en takken.

Na wat zoeken vinden we iets na de weg brug van la batie een stuk van ca 1 km zonder al te veel bomen.

Kira, Els, Alex en Martijn besluiten te gaan varen begeleid door jan, joost, boy en hans. cees en Dennis vormen de camera ploeg.

Hans start met Martijn, de vaders voorop, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, kinderen van 10 jaar hebben behoorlijk wat meer water onder de kiel.

Halverwege vangt hans een voor een de kinderen op, hierna volgt een moeilijke passage.

een voor een worden alex, kira, els en martijn er door geloodst, de spanning staat op de gezichten van de meiden hun eerste alpen ervaring.

Bij het uitstap punt, nog een keer ? jaa graaaag, zo mogen we het horen.

De tweede keer wil martijn graag in een speelboot, na wat heen en weer geruil heeft hij zijn zin, het bootje van joost, en het tochtje word nog eens gedaan.

Margot, robin en benke willen eigelijk ook wel even, een klein meertje vlak bij thorame bied uitkomst.

zo is ieder aan zijn trekken gekomen.

kip

Hoofdpagina | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag