Alpenweek 2008, zondag, de Durance van St-Clement tot Embrun

ProloogZondagMaandagDinsdagwoensdagDonderdagVrijdagEpiloog

Zondagochtend was iedereen vroeg uit de veren. Zoals te zien op bovenstaande foto was men druk met het ontbijt en met de voorbereiding van de eerste tocht. Het zonnetje scheen, een paar wolkjes...het beloofde een mooie dag te worden.

Het eerste stuk was vrij rustig uitgezonderd de slaom baan. Enkele mensen met weinig Alpen ervaring kregen hier nog de nodige instructie. Dat valt niet altijd mee. Maar wel zeer nuttig.

Canacees met de lelieblanke bootje

kleine Staay

 

Alexander

Rien meet zijn voorwaarste stuwkracht met de achterwaartste zuigkracht van "het Gat". De uitkomst was reeds vooraf duidelijk, "het Gat" heeft meer conditie dan Rien.

Maar de doorsnee batavier is wel goed bestand tegen "het Gat" getuige het aantal succesvolle afdalingen hieronder.

 

 

 

Cees zwom naar de kant, zijn boot was nog aan het spelen...

het "Gat" van Cees:

OK, de boot kan surfen, loopen, springen, maar waar is dan toch die vaarder, toegegeven als schipper van dit vaartuig hoor je aan boord te blijven. In het gat was dit ff een lastig puntje. Na zunigjes over rechts te hebben aangevaren, bleek het slurpertje prima in staat mijn open boot naar achteren te trekken, eventjes wist ik nog een side surf er uit te persen maar toen bleek het gat te machtig. Rats, knal, sple en onder water werd ik uit het goede schip gerukt om na enige tijd zwemmen aan de kant te komen. De brave Robson Homes bleef nog wat spelen in het gat. Uiteindelijk besloot hij uit het gat te springen. Alle loszittende schuimblokken en reddingslijnen had hij inmiddels geloosd en die moesten door vriendelijke batavieren naar de kant gebracht worden. Dacht u dat dit gek was? eenmaal aan de kant gekomen zag ik nog een merkwaardiger tafreel...

"HET DURE GAT" VAN HANS

NA ALS EERSTE "HET GAT" GEKLAARD TE HEBBEN, SNEL AAN DE KANT OM FOTO,S TE MAKEN, REDINGS LIJNTJE ER BIJ VOOR EVENTUELE NOODGEVALLEN.

MOOIE FOTO,S EN DE LIJN NIET NODIG GEHAD, MAAR INEENS EEN KREET, JE KAJAK BRAND! IN MIJN HAAST AAN DE KANT TE KOMEN MIJN KAJAK ERGENS NEER GEKWAKT, NIET GEZIEN DAT ER WAT HOUTSKOOL MET RESTWARMTE LAG.

HET RESULTAAT: IT BURNS

Maar niet getreurd, bij St Clement had enig Batavier zich al verlekkerd aan alle nieuwe spullen in het kanowinkeltje aldaar. De eigenar had niet verwacht in het eerste weekeinde dat hij, net terug van de piste, weer open was, direct 3 Palm Apex jacks te verkopen. En en Batavier die 'smiddags laat en nieuwe Pyranha Burn komt ophalen is voor he het toetje van de dag. Volgend jaar overweegt hij zelf kampvuurtjes aan "het Gat" te gaan aanleggen, goed voor de omzet.

C´s revanche op de `gat` blamage.

 

Om weer te wennen aan het snelstromende water in de Alpen probeerde we zoveel mogelijk de keerwaters te varen. Om vervolgens travaserende naar de overkant het volgende weer in te varen. Elke speelplek probeerde we vol overgave te benutten. Dit ging niet altijd goed, met als gevolg dat bepaalde lieden al zwemmende uit water gevist dienden te worden. Dit mocht de pret niet drukken!!

 

 

Chicken route bij raftgolf uitstappunt.

 

 

 

 

 

ProloogZondagMaandagDinsdagwoensdagDonderdagVrijdagEpiloog