Apenweek 2008, de aanvaart op zaterdag

ProloogZondagMaandagDinsdagwoensdagDonderdagVrijdagEpiloog

Al een paar weken sta ik te trappelen van ongeduld, maar eindelijk is t zover. De beroemde (beruchte?) alpenweek van de batavieren gaat van start. Ik rij naar Hans van de S., die op zijn beurt al staat te wachten bij Alexander. Natuurlijk is ook Martijn van de partij en na het overladen van de boten en spullen vertrekken we richting Frankrijk. Hans heeft 4 boten op de auto en heeft z’n sleurhut achter de auto hangen.

Niet zo lang geleden hebben we achterop de bus van Cees V. een rodeoboot vervoerd op de fietsendrager en dat trucje herhalen wij dan nog maar s. Zo liggen er ook nog 2 rodeoklompjes achterop de caravan.

Tom stuurt ons door Duitsland, en we rijden direct de eerste file in. Zolang we in Duitsland rijden blijft dit zo, maar in Luxembourg word t beter en kunnen we pas echt gaan rijden. De gemiddelde snelheid was tot hier maar 61,1 km p/u. We zijn nu vlot in Frankrijk en ook hier rijden we lekker door. Als we een touringcar inhalen, wordt de bestuurder nogal gefrustreerd hierdoor en geeft vol gas op de rechterrijstrook, net als wij denken hem voorbij te zijn. Wat een mafkees zeggen we nog. De bus rijdt zichzelf klem (met wat hulp :D) achter een vrachtwagen, hij zal toch ff moeten wachten. Bergop probeert hij het terug te doen, maar ik geef gas en hij heeft t nakijken. Veel verder zetten we de wagen aan de kant en gaan ff een tukje doen. Als we smorgens wat verderop rijden, zien we de bus op zn kant tegen de berg leunen. De frustraties hebben de bestuurder schijnbaar toch de das om gedaan. Alleen wel jammer voor z’n passagiers…….

Als we wat later over een alpenpas rijden zien we een kinder-skipiste aan de kant van de weg. We gingen hier toch ff stoppen, dus laden we snel de rodeobootjes af en sjokken naar boven. Yeehaw! We zijn aan het snow-kayaken in de franse alpen! We doen snel een paar afdalingen en stappen dan weer in de auto. Dat was lachen! We kregen veel lachende en verbaasde blikken met onze bootjes.

Dan komen we aan op de camping, waar Bert en beide Franken al op ons zitten te wachten. Frank S. is met de motorfiets. Na dat we kamp hebben gemaakt gaan we gevieren, d.w.z. Bert, harry, Frank p. en Hans vd S., alvast een eerste tochtje maken op de Durance.

We stappen in bovenaan het slalomparcours. Het water is laag, maar daar is de pret niet minder om. We zitten toch allemaal lekker in de boot en varen zo relaxed naar benee.

Nergens zit een echte passage, maar er zijn surfgolfjes genoeg en we vermaken ons uitstekend. Het is ongeveer 8 km terug naar de camping, het water is echt koud (dat heb je met smelwater). Na wat moves (dus rollen) krijg ik toch een aardig kouwe knar. Dan zijn we er alweer. Lekker gevaren en weer zie vorig jaar, al gelijk meer kilometertjes, gna gna!!

Dan arriveren Menno, Saskia en Paul. Wij wachten nog ff tot ook hun tent staat en vertrekken dan naar t dorpje. We eten in de pizzeria. Als we terugkomen druppelen de laatste Batavieren ook binnen en zijn we compleet. Nog een pilsje (of 2) bij het vuur en dan t mandje in.

Harry

 

ProloogZondagMaandagDinsdagwoensdagDonderdagVrijdagEpiloog