samenvatting van de Jeugdalpenweek 2009

augustus 2009

 

wacht tot de youtube video wordt getoond

of ga direct naar de film op youtube

 

Vaarders deze week: Paul, Janne, Hans, Martijn,Rien, Nonja, Arnold, Harry, Alexander, Markus, Kira en Frank den duutser.

15 aug: de Durance

16 aug: de Gyronde

17 aug: de Bonne

18 aug: de Ubaye

19 aug: de Guil

20 aug: de Guisanne

21 aug: de Bonne

 

Korte samenvatting:

De "jeugdalpenweek" begint steeds meer op de echte alpenweek te lijken. Alleen al de afstanden die we reden doen niet onder voor de echte alpenweek. Ook deze keer was het weer een hele rit. 3000 kilometers, verspreid over 45 uur zaten we in de auto. Dit alles om 7 dagen te kunnen varen. En veel lol te hebben. Ook wat het varen betreft was het meer en meer een "Alpenweek". Want heel veel jeugd hebben we namelijk niet gezien op het water. De eerste twee dagen viel dat nog mee, maar de dagen daarna waren het voornamelijk de volwassenen die het water opgingen. En zelfs een paar "ouderen" hadden een paar dagen andere bezigheden, namelijk uche uche... wandelen... Kortom, Sabotage en Snordrukken waren ook mee. Maar niemand kan de harde Bata-kern stoppen, en zo is er toch nog heel wat moois gevaren deze week. En onder leiding van Opper-badeend Hans werd er weer heerlijk gekookt en verschenen er forellen en kippen op de barbeque. Het bier vloeide rijkelijk en de camembert was niet aan te slepen.

Natuurlijk was er ook de Kliko. Deze varende vuilnisbak heeft deze week menig vaarder verrast, en uitgepoept. Rien, Markus en Kira hebben genadeloos ondervonden waar dit groen stuk plastic goed in is. Markus zat net zoveel onder water als er boven, Rien mocht zwemmend door het gat (what's new?...) en Kira, die deze door duivels bezeten boot had meegebracht, kreeg de hoofdprijs, en mocht na dag 2 de rest van de week op de camping doorbrengen met een lam pootje.

22 augustus 2009

Op de terugweg naar Nederland zijn we, na de Bonne nog eens te hebben gevaren, gisteravond neergestreken op een camping. Plan is hier nog één dagje te blijven, nog even rustig aan, en genieten nog even van een laatste dag zonder verplichtingen. De stoeltjes worden rond de caravan van de Badeend neergezet, en ons kamp is in mum van tijd klaar. Na een rustige nacht wordt je op deze camping toch vanzelf vroeg wakker, we staan pal aan het pad. Al vroeg hoor ik kind na kind bleren, maar ik hou me nog een hele tijd dood. Dan doe ik toch maar mijn tentje open en staar recht op de dikke kont van de buuv', gehuld in een (mooi afkledende) ranzige, bevlekte joggingbroek, met over de gehele aars de beeltenis van Hello Kitty. Ik heb toch wel mooiere zonsopgangen mogen zien in mn leven gelukkig.....

De rest van de dag pakt echter geweldig uit. De zon laat zich weer van zijn beste kant zien, het water in het meertje is heerlijk en daagt uit tot een beetje spelevaren en zwemmen. De kayakspullen worden eens lekker uitgewassen en te drogen gehangen. Na een tijdje besluit Rien (na enig overhalen mijnerzijds) met zijn kayak van de rotswand af te launchen. Hier springt continue de campingjeugd vanaf grote hoogte het meer in. Rien kiest de hoogste mogelijkheid en das niet niks! Hij klapt naar beneden, alles gaat mooi! Nou, nog maar eens? Ondertussen staat er al vlot een grote groep te kijken als Rien voor de twede keer het meer in stort, en krijgt hij applaus voor getoonde moed ;)

S'avonds drinken we nog al het laatste bier op en dan het mandje in. De volgende dag knallen we naar huus.

Harry