Sven's alpenweek zomer 2007

Een kortverslag van een week varen in de Alpen. Na wat wikken en wegen wat ik zou gaan doen in de zomervakantie, in eerste instantie zouden we met een groepje naar frankrijk gaan om op wat wildwaterbanen te spelen maar dat wilde niet van de grond komen, had ik besloten dat ik maar met stip-yaks zou gaan varen.

Nadat ik de site had doorgelezen besloot ik een rodeo cursus te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan, opgegeven en betaald.

Zaterdag laat in de middag aangekomen, staat Bart-Jan ineens langs de tent. “Fijn dat je er bent, maar de rodeo cursus gaat niet door, er is maar een inschrijving”. Maar hij heeft 8 man waarmee hij gevorderde stukken gaat varen en heeft mij daarbij ingedeeld met de bekende woorden “het komt allemaal goed”.

Zondag wat lekker liggen luieren, staan Hans en Wanda in een keer langs m’n test, ze zouden in dezelfde groep gaan varen waar Bart Jan mij nu ook had ingedeeld, dus het batavieren gehalte nam weer flink toe en zo blijkt dat zonder afspraak je elkaar ook weer overal tegenkomt.

We hebben ons laten verrassen voor wat we gaan doen en we hebben heerlijk gevaren. We hebben onder andere de bonne, gyr, gyronde, midden-guil, ubaye, guisane, gardian angel kloof van de Guil gevaren en nog een paar meer. Twee trajecten op een dag was echt geweldig ik heb me zeer goed vermaakt em ook weer dingen geleerd.

Er zat wel een nadeel aan zoveel varen, dat je ‘savonds nog al eens laat terug was en dan kwam er niet veel meer terecht van koken en zijn we maar wat wezen eten in het dorp.

Het weer zat ook niet echt mee, in het begin hadden we nog zon maar later in de week heeft het flink geregend. Dat mocht de pret echter niet drukken alleen de temperatuur was wat minder, 11.5 graden bij het instappen wel wat fris voor in de zomer.

Alles bij elkaar was het een perfecte week en zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten Sven