Alpenweek 2010, Dag 1, de boven Verdon

Traject: boven Verdon 2 km onder Colmars (bij het tunneltje) tot brug (raftuitstappunt) in de kloof. 10 km WW II(+)

Na weer s een lange rit zijn we aangekomen bij camping Du Brec, aan de Var in Frankrijk. Voor het derde jaar op rij zitten we , door weer en water omstandigheden, op de zelfde plek , in de Verdon.

Maar ook hier zet het zonnetje nog niet echt door en zijn de weersverwachtingen voor de komende dagen niet veel beter. Tijdens de rit naar Frankrijk dollen we nog wat met Menno, Hans verteld hem dat ik op het laatste moment heb afgehaakt wegens ziekte. Enige bedroefdheid klinkt door in zijn stem en ik voel me gevleid. :) In werkelijkheid voel ik me ook niet top, maar ben te bang dat ik wat mis.....

Langzaam druppelt de hele bubs binnen en zijn we voor het grootste deel compleet. De rest komt morgen, Sven staat dan aan de instap en Dennis en Franc arriveren pas als de anderen al op het water zitten. Ikzelf ben op de eerste dag shuttle bunny, om mn krachten wat te sparen voor de rest van de week.

Harry

 

Jaivi

Na een stevig ontbijt met eieren en spek, worden de auto's vol geladen om naar de rivier De Verdon te rijden. Als ''wildwatermaagd'' gekomen zijnde naar deze Alpen, ben ik meteen bruut verkracht door de rivier, om daarop te horen dat de regel binnen de Batavier is dat de zwemmer van de dag de columnist moet spelen (een regel die overigens is bedacht door mensen die mijn totale levensuren meer aan wildwater-ervaring hebben dan ik), vandaar dat deze regels van mijn handen komen. Heel fijn is overigs te horen dat dit de invaarrivier was, ik maak mijn borst nat voor de rest van de week (en anders doet het water waar ik in zwem het wel).

Laurent

 

 

Ok, de eerste dag zit er op. Uiteraard heb ik mijn eerste tocht gezwommen, ik vrees trouwens nog wel vaker verslag te moeten doen van mijn kapriolen.

We konden een stukje hoger instappen dan de vorige keer, de Verdon was mooi egaal grijs met dikke witte golven. Even wennen aan de druk en dan weg. De Verdon ligt in een prachtige grindbedding en duikt snel in een kloof, met prachtige steile rotswanden en veel keerwaters.

In ongeveer het midden van de tocht(?) zit het keerwater waarin mijn fatale move plaatsvond. Ik lag al in het keerwater, maar mijn boot dook de hoofdstroom in en moest door Bart worden gebuldozerd. Ik klom op de kant en ging op weg naar mijn boot.

Tijdens mijn klimpartij word mijn weg geblokkeerd door een waterval met de hoofdstroom op de rots. Hier kwam een spektaculaire aktie. Lekker pootjebadend op de boot bij Cees, peddelde Cees mij soepeltjes langs de hindernis en zet mij perfect af in het hieropvolgende keerwater. Verder perfecte tocht gehad en als vanouds genoten van de omgeving en de tocht.

Terug op de camping, regen. Gelukkig was onze grootste pechvogel Dennis gearriveerd en was de gezamelijke tent zelfs al opgezet toen de stoomboot op de camping aankwam. In no time was er een compleet overdekt kamp opgericht en kon het kookwerk beginnen. De gesprekken over het varen konden het hoofdonderwerp, "het weer", niet echt verdringen

Rien

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook de volgende dag op de midden Tinee