Alpenweek 2010, Dag 4, de beneden Tinee

na een lange regen rit naar de Loup, uitvaren op de Tinee

Lees ook de vorige dag op de Vesubie

 

Natte start

"Hoog" water in Nice

Dinsdag was het plan om te gaan varen op de Loup. De rivier de Loup komt uiteindelijk uit in de Middellandse zee. We kregen een lange rit langs de gehele Var en ook nog een mooie citytrip door Nice.

Eindelijk, na zo'n 2 uur rijden kwamen we aan bij het instappunt van de Loup. Na een korte blik op deze bruine sloot werd het instappunt verlegd naar de plaatselijke kroeg waar we een kopje koffie namen. De kwaliteit was helaas niet denderend, lauw en te weinig smaak.

De rivier zag er te smerig uit en de regen kwam met bakken uit de hemel. Jammer maar helaas. Ook het water zag je met de minuut stijgen.

Na de koffie was de bestemming de Beneden Tinée. Via een super mooie binnendoorrit kwamen we aan bij de het volgende instappunt. Onderweg werden we nog levensgevaarlijk ingehaald door een klein bestelautootje, van de plaatselijke gemeentedienst of zoiets maar dan in de bergen.

De bestuurder kwam ons vertellen dat de volgende dag een brug werd opgeblazen over de Tinée, op het stuk waar we eergisteren hadden gevaren en dat we hem dan maar beter niet konden varen. Ook werd er erg veel water losgelaten vanuit het stuwmeer. Juist een reden voor de Batavieren om hem dan juist wel morgen te varen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel omkleden en auto´s omrijden. Uiteindelijk hebben we na 150 km rijden een leuk en mooi traject gevaren op de Tinée. Lekker veel spelen in golfjes en walsjes op dit stuk. Eigenlijk echt een traject voor een eerste dag. Alleen jammer dat we er zo´n eind voor moesten omrijden.

Jorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook de volgende dag op de midden Esteron