Zaterdag 30-07-2016– BASF toetje – Durance slalombaan Saint Clément sur Durance

Terwijl iedereen zich een weg worstelt op de Franse route du Soleil gaan Cees en ik ons revancheren op de slalombaan van St. Clement.

Omdat er geen reddingsboten meer van de partij waren hadden we bedacht een alternatieve botenreddingsconstructie gemaakt met reddingslijnen die in de boot vast zaten. Het plan was om in geval we mochten gaan zwemmen we de reddingslijn zouden pakken, naar de kant zwemmen en vervolgens de boot in een keerwater te trekken. Nou, dat viel een beetje tegen. W

ij hadden ons niet gerealiseerd dat dat touw meteen uit die zak schiet, door de stroming gelijk helemaal uitrolt en ons verstrikt in de touwen. Afijn dat ons avontuur op St. Clement eindigde in een zwempartij is hiermee al verteld, maar dat we ook surfend in de bovenste golf de show van de dag waren blijft mij beter bij als het even later zwemmend, verstrikt in een touw de baan af gaan tot het einde.

Hier aangekomen toch wat buiten adem waren we genoeg getemd om alleen onder in de baan op wat rustiger water nog wat te surfen en traverseren, totdat wat donkere wolken ons deden beslissen toch eerst maar ons kamp op te breken, wat gezien ons uitermate relaxte tempo een goede keuze was want het werd toch 6 uur voordat we de terugreis konden aanvaarden.

-- Rien