Woensdag 27-07-2016– BASF vaardag 4 – Boven Guisane & Beneden Guisane

Vaarders: Gert, Nynke, Rien, Cees, Elke, Nienke.

Traject: Boven Guisane – vanaf instap Monétier les Bains tot en met eerste brug Villeneuve (bij Total tankstation)

Traject: Benden Guisane – Chantermerle tot en met na Briançon (net nadat de durance erbij is gekomen) = Guisane boskloof

Geen peilschaal

 

Geen zwemmers vandaag, en ook weinig vaarders. De helft van de groep nam een rustdag vanwege pijntjes aan schouders, armen en tenen. Met zes enthousiastelingen gingen we toch het water op om de botenkraker te varen. Bij de instap was het eerst even wachten totdat alle rafters vertrokken waren. We voeren in één groep tot aan het begin van de botenkraker. Daar geluncht en uitgebreid de gevreesde passage verkend.

dag 4 - boven guisane 2

dag 4 - boven guisane 4

dag 4 - BOven Guisane

Die bleek gelukkig wel mee te vallen. Met wat werplijnen langs de kant voeren we een voor een naar beneden. Van tevoren hadden we de beste lijn bepaald, maar het bleek dat er meerdere (creatieve) lijnen mogelijk waren. Het laatste stuk van de boven Guisane was eigenlijk vergelijkbaar met het stuk voor de botenkraker, niet heel spannend.

dag 4 - boven guisane 1

Bij het uitstappunt zagen we weer een hele zooi aan rafts en hotdogs langs komen. En dat terwijl we tijdens het varen helemaal niemand tegen waren gekomen. Daar hadden we geluk mee gehad!

Tegen het einde vroegen Cees en Gert of ik nog een stukje verder met ze mee wilde, om de boskloof te varen. Na wat twijfels ben ik toch maar met ze mee gegaan, en daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Nyke wilde ons wel naar de instap brengen zodat we een saai stuk Guisane konden overslaan.

Met z’n drieën gingen we op pad door het dichte bos. Wat een ontzettend gaaf stuk was dit! Een bochtig traject waar regelmatig de rivier aan de horizon verdween. Veel leuke vervalletjes en uitdagende keerwaters. Het was voor mij toch wel het moeilijkste wat ik ooit gevaren had. Ik voer dus veilig tussen de ervaren mannen in. Zij hadden overigens, net als ik, allebei een big smile van oor tot oor, en riepen regelmatig dingen als ‘dit is waarvoor we komen’ en ‘dit is toch genieten’.

dag 4 - beneden Guisane

Het wasbord was het enige onbevaarbare stuk dat we hebben moeten omdragen. Het was wel gaaf om de raft-instructeurs hier met een leeg raft vanaf te zien stuiteren. Verder niks hoeven omdragen en maar één passage met een walsen-reeks hoeven verkennen.

dag 4  - Boven Guisane

Ik vind het lastig om in te schatten wanneer iets moeilijk of makkelijk te varen is, maar als Gert of Cees aan de kant klaar gaat staan met een werplijn dan weet ik dat goed moet opletten. Alles is gewoon goed gegaan, geen zwempartijen. En ik heb veel geleerd en ontzettend genoten!

Nienke

Traject: Boven Guisane – vanaf instap Monétier les Bains tot en met eerste brug Villeneuve (bij Total tankstation)

Traject: Beneden Guisane – Chantermerle tot en met na Briançon (net nadat de durance erbij is gekomen) = Guisane boskloof

Geen peilschaal