Voor donderdag hadden we met Bart af gesproken om de Gyronde te varen. Bart stond aan deze rivier op de camping, dus hij had de waterstanden goed in de gaten gehouden. We konden weer redelijk uitslapen, omdat de waterstand gedurende de dag toeneemt vanwege smeltwater.

Ondanks dat de dag ervoor meerdere instappunten hadden besproken en niemand nu precies wist wat de laatste afspraak was zagen we op het hoogste instappunt het geel-zwarte bootje van Bart liggen. Na enige tijd vinden we ook Bart die door zijn vriendin en dochter is afgezet bij de instap.

In het eerste stuk zit vrij veel verval in combinatie met sterke verblokking, na de camping vlakt het verval wat af en wordt de rivier meer open. We besluiten dat Patrick en Nienke beter bij de camping in kunnen stappen. Bram wil liever op rustiger water de Diesel75 uitproberen en hij besluit ook lager in te stappen. Terwijl zij de auto omrijden stappen wij snel in.

Het is een heerlijk stukje spelenvaren waarbij iedereen zich kan uitleven in het vinden van een lijn.

De opties variëren tussen een slalomparcours tussen stenen door tot een flipperkast tegen alles aan. Al veel te snel komen we aan bij de camping. De rest is nog niet terug van het omrijden, maar even laten kunnen we met zijn allen op weg. Het is meer bewolkt dan de eerdere dagen en de waterstand stijgt minder hard als we hadden verwacht, waardoor geen enkele steen raken niet haalbaar is en we af en toe vast komen te zitten op de stenen. De enige omdraging over een vervallen stuw was goed te herkennen aan de hoogtelijn en het beton op de rechter oever.

ww basf 20150730 5

's Middags brak alsnog het zonnetje door en was het heerlijk pauzeren op een strandje. Niemand had haast om hier weg te komen.

ww basf 20150730 4

Na de pauze was het nog een klein stukje tot de Durance en het slalomparcours van Argentière.

ww basf 20150730 7

ww basf 20150730 1

Dit kwam goed uit want het batterijtje begon bij de meesten wel redelijk leeg te raken en er is 's middags dan ook niet zo veel gespeeld op de baan als de dag ervoor.

Sanne

ww basf 20150730 2N

Donderdag la Gyronde gevaren met mijn Fluid Solo. Het ligt beslist niet aan mijn techniek of het waterlezen dat ik ook hier weer zonder kleerscheuren vanaf gevaren ben. Maar die solo lijkt wel uitgerust met zijwieltjes.

ww basf 20150730 3

Op een zwempartij na heb ik zelfs geen schrammetje opgelopen met het varen en had ik dit jaar geen hechtingen of zwaluwstaartjes nodig. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik zittende op oever met het eten van een perzik opeens een voortand bleek te missen. Dat zet de traditie van een gehavende thuiskomst goed door.

Gelukkig heb ik voldoende getuige van dit voorval en kan ik er een sterk verhaal van maken als ik ik dat wil. Het echte verhaal wordt met mijn reputatie toch met argwaan bekeken. Een bezoek bij de tandarts, dat overigens toch al op de agenda stond, had wat meer werk maar nu is de schade weer mooi bijgewerkt.

Een lekkere bruine toet met een driedaagse baard en geen voortand geeft wel snel een stempel. Met een daklozenkrant val je niet eens uit de toon dan.

ww basf 20150730 6

Rien

 

Instap: (waarschijnlijk) net onder de WW VI passage onder de wegbrug naar Puy Saint Vincent. een paar honder meter troomaf is eenopen plek waar je kunt parkeren en door het bos loop je naar de rivier. De klass VI passage is redelijk lang en gevaarlijk, hij loopt echter af naar V-IV-III-normaal Gyronde niveau. Je kunt dus je eigen instappunt kiezen.  (alternatieve makkelijkere instap is dus bij de camping, gevorderden missen dan echter een mooi traject. Let wel er zijn hier ongevallen gebeurt, dus stap niet te snel te hoog in).
Uitstap: slalomparcours bij Agentière
Waterstand: laag