Nu met film.

Wat een eer! Ik mag mijn aller aller eerste stukje schrijven voor de Batavieren site! Natuurlijk betekent dat dat ik als eerste (en als enige) ben gaan zwemmen vandaag. Eigenlijk had Bram moeten schrijven omdat hij twee keer zijn peddel kwijt is geraakt. Maar goed, hij had gelijk vijf excuusjes klaar en ik heb als groentje natuurlijk nog niet zo veel te zeggen.

ww basf 20150727 8

Vanmorgen vertrokken we zowaar op tijd richting de instapplaats. We mochten vandaag uitslapen tot 9 uur omdat het water op de Boven-Guil later op de dag beter staat dan in de ochtend. Het omrijden van de auto's ging vervolgens niet helemaal volgens plan toen Marije met een piepende auto en verschrikt gezicht weer terug kwam rijden. Het viel uiteindelijk allemaal mee toen bleek dat de auto piepte omdat de tas die op de bijrijders stoel stond zijn gordel niet om had.

ww basf 20150727 9

Marjolein

ww basf 20150727 6

Marije

Toen we eindelijk allemaal in de boot zaten bleek het eerste stuk vooral keien rijden te zijn. Gelukkig werd het snel leuker met mooie keerwaters en niet te veel druk om lekker te varen en een beetje te spelen.

ww basf 20150727 1

Nyke

ww basf 20150727 5

Bram

Het mooiste stuk van de hele dag was de kloof. Patrick en ik hadden allebei een voorvaarder. Ik vaarde strak achter Nyke aan en Patrick werd begeleid door Sanne. Voor een aantal passages stapten we eerst even uit om de boel te verkennen.

ww basf 20150727 4

Sanne

ww basf 20150727 3

Hans

Hein en Marjolein hadden van Marije de opdracht gekregen om niet te kijken naar de mensen die de passage voor hen vaarden. Zo leerden ze om zelf hun lijn te bepalen en het niet af te kijken van hun voorgangers, en dat ging goed!

ww basf 20150727 7

Hein

ww basf 20150727 2

Cees

Bij een van de laatste passages ging het bij mij fout. Omdat het zo goed ging werd ik te nonchalant en na twee stenen geramd te hebben ging ik om. Vervolgens zwom ik met mijn boot naar de kant en realiseerde ik me dat omgaan eigenlijk helemaal niet zo eng is! De volgende keer dat ik om ging rolde ik dus netjes zonder stress weer omhoog.

ww basf 20150727 10

ww basf 20150727 11

Na de leuke kloof was het verder niet heel spannend meer. Het was natuurlijk nog steeds genieten in deze prachtige omgeving en met heerlijk weer!

Bij deze wil ik graag een nieuwe categorie introduceren in de Batavieren-stukjes: De uitspraak van de dag!

Vandaag staat hij op Hein z'n naam: 'Het lijkt wel alsof iedereen in de jaren '80 gay was.' (zei hij tegen twaalf uur 's avonds terwijl 'tainted love' op de achtergrond speelde).

Nienke

 

Traject: Boven-Guil
Waterstand: 52 cm op peilschaal boven Geitenkloof (= laag)
Instappunt: Bij de eerste grote parkeerplaats/picknickplek een eindje boven de Geitenkloof
Uitstappunt: paar honderd meter boven Chateau Queyras