Na de eerste invaardagen was het tijd voor wat pittiger water. Na wat heen en weer rijden had iedereen besloten op welk punt hij/zij in wilde stappen. De Gyronde is een mooie beek met best wat verval en bovenin een grote hoeveelheid stenen in de stroming. Het eerste gedeelte vonden Terence en ik nog best spannend, op bepaalde passages had ik ook graag de mij meer vertrouwde Diesel bij me gehad. Deze is wat vergevingsgezinder door vele walsjes en bij het stuiteren over stenen.

P7260556

P7260520

Een van deze stenen leverde mij mijn eerste zwempartij van de week op. Na een walsje had ik te weinig snelheid over om nog om de volgende steen heen te komen. Een poging tot eskimoteren zette ik al snel uit mijn hoofd nadat ik onderwater al twee stenen tegen mijn helm had gevoeld. Mark en Cees gingen achter mijn boot aan, deze werd door de stroming gepint tegen een steen midden in de rivier. Uiteindelijk kwam deze na ongeveer 10min vanzelf los. Mijn peddel heeft nog een poging gedaan om Mark om te krijgen. Hij had de peddel op zijn spatzeil gelegd, deze draaide door een golf rondom de lus, waarna het spatzeil losschoot. Gelukkig kon Mark dit op tijd herstellen voor ook hij ging zwemmen. Mijn voetsteuntjes waren door de kracht van het water uit mijn boot gespoeld, maar deze konden uit keerwaters gevist worden. Een eindje verderop zagen Bram, Hein en Marjolein nog stukjes schuim van mijn voetsteuntjes langskomen. Iets ver der op is Terence nog gaan zwemmen, hij deed nog een dappere eskimokeerpoging tussen de stenen, die helaas niet mocht baten.

P7260576

Het tweede deel was een stuk rustiger, er waren met name minder grote stenen midden in de hoofdstroom. Er was nog een stuwtje wat we om moesten dragen, alleen Mark heeft deze gevaren. We eindigden op de slalombaan van Agentiere, hier stond veel druk en waren de walsen weer een maatje groter dan bij St Clement. Door alle zwempartijen kwamen wij laat van het water af.

P7240341

P7240389

De winkels sluiten in Guillestre al om 20.00, dus er zat niets anders op dan pizza te gaan eten. Uiteindelijk gingen we pas om 22.00 naar een pizzeria. Dit is voor mij echt te laat en ik ben blijkbaar in het restaurant in slaap gevallen. Gelukkig had de rest al bedacht dat ik vermoedelijk niet in staat zou zijn om terug te rijden, Jorien heeft zich vrijwillig opgeofferd door BOB te zijn en heeft mijn auto veilig terug naar de camping gereden. Nogmaals bedankt hiervoor.

Groeten Sanne

P7230286

vaarders Heike, Terence, Cees, Jorien , Sanne en Mark (GKV) hele traject. Bram, Hein en Marjolein vanaf lagere instap.